Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

FORTSATT IKKE BRA NOK:
De nordiske datatilsynene mener det er for lett for utenforstående å finne sensitiv informasjon på Facebook. Paul Sakuma les mer

Teknologi

Facebook innrømmer nye feil

Nettsamfunnet lover å gjennomføre flere personvernendringer, etter en ny rapport fra det irske datatilsynet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Facebook har flere ganger vært kritisert for dårlig håndtering av brukerinformasjon. Nå har selskapet skrevet under en avtale med det irske datatilsynet, og at det skal gjøres en mengde forbedringer.

- Vi mener at det arbeidet som nå er gjort er veldig bra, og vi har tro på en positiv utvikling av Facebooks personvern, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet.

Facebook har blant annet lovet å bedre kontrollen på hvilke opplysninger som utleveres til tredjeparter og informasjon om hvilke opplysninger Facebook faktisk har om deg, ifølge Datatilsynet.

Sendte spørsmål
Rapporten fra det irske datatilsynet er resultatet av en undersøkelse som har gått over seks måneder. De nordiske datatilsynene utarbeidet tidligere i år en rapport om Facebook.

Med bakgrunn i denne rapporten ble det sendt 41 spørsmål til Facebook, etterfulgt av et møte i Dublin med representanter for selskapet. De nordiske datatilsynene hadde også et møte med direktøren i den irske personvernmyndigheten for å gi innspill til hva de burde ta opp i den granskningen som nå er gjennomført.

- Facebook er for dårlige på brukerkontroll og informasjon, det er definitivt stikkord for dette selskapet, sier Thon.

Skeptiske til tidslinje
- Vi vil følge opp dette arbeidet og holde et øye med hva som skjer. Facebook er en tjeneste i konstant utvikling, sier Thon.

Facebook lanserer i disse dager en ny profilvisningsløsning, hvor alt du noen gang har gjort på Facebook vil være synlig.

- For mange ligger det nok hendelser og poster det som ikke er like kule i dag, som de var for noen år siden, det gjør at Facebook må være enda mer nøye på sine personvernsinnstillinger, sier Thon.

Det vil være et nytt møte mellom Facebook og de nordiske datatilsynene i januar.

Les også: Facebook-spill setter børsrekord

Dette var hetest på Facebook i 2011

Sosiale medier skal sikre storsalg

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.