- Vi er overlykkelige over et fantastisk resultat og rekordsalg av iPhones, iPads og Macs. Apples momentum er utrolig sterkt, og vi har noen forbløffende produkter i vente, sier konsernsjef Tim Cook i Apple i meldingen som fulgte kvartalsresultatet.

Apple solgte 37 millioner Iphoner dette kvartalet, dobbelt så mange som de solgte i samme periode året før. Det er en vekst på 128 prosent. Totalt solgte Apple for 46,3 milliarder dollar i kvartalet, som endte 31. desember.

Ifølge CNN Money er dette rekordomsetning for et teknologiselskap i USA. Apple er på god vei til å bli verdens største teknologiselskap målt i omsetning. I dag er det Samsung som er nummer en.

Rekord-lønnsomt
Ikke bare er omsetningen høy, resultatet begeistrer også investorene. Apples førstekvartal 2012 var et av de mest lønnsomme noensinne for et amerikansk selskap, ifølge CNN Money. Det er bare Exxon Mobils oljefyrte resultat fra høsten 2008 som slår Apple nå. Exxons resultat endte på 14,8 milliarder dollar, mens Apple nå sitter igjen med et nettoresultat på 13,06 milliarder dollar, 13,87 dollar per aksje. Det var ventet et resultat per aksje på 10,08 dollar, ifølge estimater innhentet av Thomson Financial.

I samme periode 2011 før var nettoresultatet 6 milliarder dollar, 6,43 dollar aksjen.

Bruttomarginen ble 44,7 prosent i kvartalet, sammenlignet med 38,5 prosent i tilsvarende periode i fjor.

Aksjen gikk
Kvartalsrapporten fra Apple ble offentliggjort etter børsslutt i USA. I ordinær handel falt aksjen 1,6 prosent, mens den steg 7,3 prosent i utvidet handel.

Løfter estimatene såvidt
I regnskapsmessig andre kvartal 2012 venter selskapet et resultat på rundt 8,50 dollar pr aksje, mot konsensusestimatet på 8,03 dollar, av en omsetning på rundt 32,5 milliarder dollar, mot ventet 32,0 milliarder dollar.

Apple