Idar Vollviks mobilselskap Ludo begjæres konkurs, skriver Dagens Næringsliv i dag.

Ludo har leid mobilnett av Ventelo, som har slitt med å få betaling for leien.

Nå har Ventelo, som har mellom 15 og 20 millioner kroner til gode hos Vollviks selskap, fått nok.

Vollvik har i flere måneder prøvd å få til en refinansiering av mobilselskapet, som ikke har vært i nærheten av å tjene penger. Men det har han ikke klart, ifølge DN.

Les mer: Ludo begjært konkurs

DN.no har i dag gjentatte ganger forsøkt å få tak i Idar Vollvik for en kommentar, uten å lykkes. I et innlegg på sin egen Facebook-side og med link fra sin Twitter-konto, slår imidlertid Vollvik kraftig tilbake.

- Ventelo skylder Ludo penger
- Ludo svarer med å begjære Ventelo konkurs, skriver han.

- Ludo Mobil AS er et datterselskap av Ludo Group AS, og har ansvaret for den norske mobilvirksomheten. Ventelo hevder at Ludo Mobil skylder dem penger, mens det i realiteten er motsatt, hevder Idar Vollvik.

- Ventelo har over lang tid overfakturert Ludo. Dette har sammenheng med at Ludo har en avtale som skal gjenspeile de innkjøpskostnader som Ventelo har. Ludo oppdaget ved en tilfeldighet at Ventelo hadde fått lavere innkjøpskostnader enn det de hevdet overfor Ludo, uten å la Ludo få tilsvarende reduksjon i prisen. Ludo påpekte dette til Ventelo, og har krevd å få kreditert det overfakturerte beløpet. Hensyntatt dette faktum, er det Ventelo som skylder Ludo penger. Dersom ikke Ventelo krediterer dette beløpet umiddelbart, og trekker tilbake konkursbegjæringen, vil Ludo svare med samme mynt, det vil si å begjære Ventelo konkurs. Vi finner oss ikke i en slik behandling som vi har vært utsatt for av Ventelo, understreker Vollvik.

Han tror at motivet for Ventelo ved å forsøke å få Ludo konkurs, er at de slipper å kreditere overfakturert beløp.

- I ferd med å selge Ludo
- Ventelo er nå i ferd med å bli solgt til oppkjøpsfondet EQT, kontrollert av den rike og mektige Wallenberg-familien i Sverige, og vi er ikke så sikre på at Ventelo har opplyst til EQT at det er en strid om prisen på leveransene. Basert på at slike selskaper som Ventelo ofte verdsettes til 6-8 ganger EBITDA, så kan det hende at EQT har betalt opp mot 150 milloner kroner for mye for Ventelo bare basert på faktureringen til Ludo. Dersom Ventelo har operert på samme måte mot andre kunder, kan det hende at den prisen som er oppnådd for Ventelo er flere hundre millioner mer enn den burde være. Det er derfor svært mye penger som står på spill her, og Ludo blir et uskyldig offer, mener Vollvik.

Han nekter å gi seg:

- Vi vil kjempe til siste stund for at rettferdigheten skal seire og sannheten komme frem. Ventelo har over lang tid presset Ludo og drevet oss fra skanse til skanse, og nå begjærer de oss konkurs. Vi kommer ikke til å gi oss uten kamp, skriver Vollvik i Facebook-innlegget, der han også røper at Ludo er i forhandlinger med en annen leverandør.

Les også: - Ludo mobil blir ikke solgt

Ventelo står på sitt
Ventelo-sjef Stig Herbern sier at de sa opp avtalen med Ludo Mobil ifjor sommer og dermed har gitt mobilselskapet lang tid på å komme frem til en løsning.

- Jeg er helt uenig i det som Idar Vollvik skriver i sitt innlegg, det er ikke sånn det er. Jeg tar dette som et utspill, vi har en god juridisk vurdering av vår sak og står fast på det. Vi har vært i dialog både med Ludo Mobil og Post- og teletilsynet, sier Herbern til DN.no.

Han opplyser at Ludo Mobil nå har tre dager på seg til å varsle sine kunder om at de vil bli stengt ute fra linjene. Hvis ikke, vil Post- og teletilsynet gjøre det. Deretter vil ta det noen dager før Ventelo stenger Ludo-kundene ute fra sitt nett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.