Siden torsdag har telegründer Idar Vollviks Ludo Mobil balansert på en knivsegg. Nå viser det seg at konkursbegjæringen mot selskapet ikke bare kan ramme mobilselskapet, men også tre andre selskaper i Vollviks selskapskonstruksjon, skriver Dagens Næringsliv.

Ludo Group, Vollvik Invest og Tantor65 har alle garantert for gjelden Ludo Mobil har til Ventelo. Allerede sist høst prøvde Ventelo å inndrive sine krav overfor kausjonistene.

- Vi fikk ikke noe betaling, sier Ventelos finansdirektør Nina Olufsen.

Ventelo mener å ha krav på et sted mellom 15 og 20 millioner kroner fra Ludo Mobil. 10 millioner er penger Ventelo har lånt til Ludo, mens resten skal være manglende betaling for bruk av mobilnettet.

Totalt skal det være skutt inn 55 millioner kroner i egenkapital i Ludo-systemet. Disse pengene og kravene fra alle selskapenes kreditorer kan være tapt om selskapet ikke reddes fra konkurs.

Idar Vollvik er ikke enig i kravet fra Ventelo.

- Vel, når Ventelo skylder oss penger må vi bare fnyse av hele greia, sier han til avisen.

Fredag ettermiddag sendte han et krav til Ventelo på 20 millioner kroner for å ha tatt for godt betalt for å leie ut sitt mobilnett til Ludos kunder.

I følge Ventelos finansdirektør er det ingenting nytt i kravet. Hun sier Ludo kom med de samme påstandene sist sommer da Ventelo fikk Post- og teletilsynets tillatelse til å si opp leieavtalen med Ludo.

- Vi er uenige i de anførsler selskapet nå repeterer, sier Olufsen.

1. februar skal Asker og Bærum tingrett vurdere om Ludo Mobil kan få en midlertidig forføyning som hindrer Ventelo å kutte teleforbindelsen for Ludos abonnenter kommende fredag. Om Vollvik ikke får medhold i retten, er det kun en innsprøytning av ny kapital som kan redde Vollviks mobildrøm.

Pengene kan enten brukes til å gjøre opp kravet fra Ventelo og således sikre videre drift. Alternativt til en kapitalinnsprøytning brukes til å gi garantier til en ny nettleverandør. Ludo Mobils generalforsamling har allerede gitt fullmakt til at selskapet kan hente inn 45 millioner kroner i frisk kapital.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.