Psykologiprofessor Patrick Vogel vil bruke ipad for å kurere angstlidelser.

– Jeg synes det er på tide at psykologer tar i bruk digitale verktøy for å få eksperthjelpen ut til folk som bor langt unna de store byene, sier Vogel til NTNU-magasiner Gemini.

Vogel er professor i psykologi ved NTNU, og har tidligere behandlet alvorlig syke angstpasienter gjennom videokonferanser og mobilsamtaler.

Vil bruke iPad
Nå vil han gå et skritt videre, og bruke iPad for å kurere angst, skriver Gemini, som kommer ut denne uka.

Vogel har tidligere gjennomført en pilotstudie, som viste oppsiktsvekkende gode resultater ved behandling av angstpasienter med tvangshandlinger via videokonferanser og samtaler på mobil. Resultatene ble nylig publisert i tidsskriftet Journal of Anxiety Disorders.

– Behandlingsresultatene i pilotstudien er på linje med det beste i verden fra vanlig ansikt-til-ansikt-terapi, sier Vogel.

Utvidet studie
Han skal derfor utvide studien til å omfatte 30 pasienter, og forhåpentligvis bruke iPad. Der finnes det et program som heter Facetime, en slags Skype som gjør at psykologen ser pasienten på sin Ipad, mens pasienten ser psykologen.

Det er strenge regler for å utføre terapi over internett. Sikkerheten må undersøkes, og det må også godkjennes av den regionale etiske komiteen for forskning.

– Vi har derfor inne en søknad hos Norsk senter for telemedisin for å se hvordan dette skal løses teknisk, sier Vogel til Gemini. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.