Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Brian Cliff Olguin
Brian Cliff Olguin les mer

Teknologi

Skal selge 450.000 nettbrett

Hver femte husstand har planer om å kjøpe nettbrett i år.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Stiftelsen Elektronikkbransjen har gjort en undersøkelse blant norske husstander som viser at 21 prosent av norske husstander har planer om å anskaffe seg et nettbrett i løpet av året.

– Dette betyr at om lag 450.000 nordmenn vurderer å kjøpe et slikt produkt, og det viser den enorme interessen det er for nettbrett, sier informasjonssjef Erik Andersen i Stiftelsen Elektronikkbransjen i en pressemelding.

Hver tredje husstand
I Norge er nettbrettmarkedet dominert av Apples Ipad, men stadig flere konkurrenter kommer på banen og utvalget er vesentlig større i år enn i fjor. Mange nordmenn har kjøpt seg nettbrett i utlandet, men Elektronikkbransjen regner med at det ved årsskiftet var inntil 370.000 nettbrett i Norge.

Det vil si at dersom prognosen på 450.000 nettbrett slår til vil litt mer enn hver tredje husstand i Norge ha et nettbrett tilgjengelig ved utgangen av året.

Supplere, ikke erstatte
Nettbrett kalles ofte «den fjerde skjermen», hvor de tre andre er tv, pc og telefoner. I andre land viser statistikk at nettbrettene skyver bærbare pc-er og mini-pc-er nedover på salgsstatistikkene. Men Norge har svært høy pc-tetthet og stiller i en særstilling, ifølge Elektronikkbransjen.

– I Norge supplerer nettbrettene produktene med de andre skjermtypene. Med andre ord ser det ut til at de fleste nordmenn vil ha både og, sier Andersen.

Les også:
Galgenfristen ute for Vollvik
Nær dobling for Opera
Apple slo alle i 2011

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.