Både Apple og ledelsen til Foxconn, en av fabrikkene som monterer sammen Apples Iphone og Ipad, har fått mye kritikk for arbeidsforholdene ved Foxconns anlegg. Historier om slavelignende forhold og selvmord har dukket opp i mediene. Apple har nylig offentliggjort en granskning av sine leverandører, inklusive Foxconn, for å sikre at alle som jobber med å lage deler eller montere Apple-produkter har verdige arbeidsforhold.

Men alt er ikke dårlige nyheter for Foxconns ansatte. I helgen meldte Foxconns ledelse at de har satt opp lønnen til alle arbeidere med mellom 16 og 25 prosent. Basislønnen for en nyansatt er fra nå 1.800 yuan, mot 900 yuan for bare tre år siden. 1.800 yuan er rundt 1.620 norske kroner. Basislønnen økes til 2.200 yuan, eller cirka 1.980 kroner, dersom arbeiderne består en teknisk prøve.

- Dette er langt over minstelønn i alle regioner hvor vi har produksjon. Vi vil fortsette å investere i opplæring og etterutdanning av våre ansatte, og det er viktig for oss å gå foran med et godt eksempel for kinesisk industri, skriver selskapet i en pressemelding, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Les også:
Skal selge 450.000 nettbrett
Venter ny og mindre Ipad
«Ansetter» 1.000.000 roboter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.