Telenor fikk grunnen dratt bort under seg da indisk høyesterett 2. februar tok fra dem alle mobillisenser i India. I tiden som har gått har Telenor arbeidet intenst med å finne ut hvordan de skal redde verdiene sine i det som er verdens nest største mobilmarked.

Tirsdag kveld blir det kjent at Telenor vil etablere en ny enhet i India. Den skal bestå av virksomheten Telenor allerede har i India.

Det skriver den indiske nettavisen Business Today tirsdag, og viser til en Telenor-uttalelse.

- Det vi har gjort i dag er å etablere et nytt aksjeselskap i India, og å varsle partneren vår om det. Dette er et ledd i arbeidet med å frigjøre oss fra dem, sier kommunikasjonsdirektør Pål Kvalheim i Telenor til DN.no.

Ifølge Kvalheim er det nye selskapet plattformen det skal bygges videre på i India.

Uklart om lisensene
Business Today skriver også at den nye enheten skal by på de nye 2G-lisensene som skal auksjoneres ut.

Det er litt for tidlig å si noe om, sier Kvalheim.

- Fordi vi ikke vet noe om hvordan auksjonen skal foregå, kan vi heller ikke si noe om vi skal delta og på hvilken måte vi eventuelt skal delta, sier Kvalheim.

Indiske myndigheter har foreløpig ikke sagt noe om hvordan lisensene skal deles ut igjen. Telenor har gitt tilbakemelding på at de ønsker at auksjonen skal forbeholdes nye aktører. Dersom det åpnes for at de store mobilselskapene får by, er Telenor-ledelsen redd for at det vil drive prisene opp til nivåer de ikke kan konkurrere med.

Les: <b>Telenor frykter skrekkscenario i India</b>

Bryter med partneren
I forrige uke meldte Telenor at de bryter med sin partner i India, Unitech.

- Vi arbeider nå med å finne en eventuell ny partner i India, sier Kvalheim.

Ifølge Business Today venter Telenor at styret i Uninor vil overføre Uninors virksomhet til det nye selskapet til en rettferdig markedsverdi, med samtykke fra indiske myndigheter.

Frem til Uninors virksomhet er overført til det nye indiske selskapet, vil driften i Uninor fortsette som tidligere.

Må få godkjenning
Det er strenge begrensninger på utenlandsk eierskap i India.

Det nye selskapet er avhengig av godkjennelse fra Foreign Investment Promotion Board, fordi Telenor tar en eierandel på 74 prosent.

Telenor eier 67,25 prosent av Uninor, mens det indiske eiendomsselskapet Unitech eier resten.

Les: Dette blir regningen hvis Telenor må ut av India

<b>Telenor frykter skrekkscenario i India</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.