Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

DANISH SIDDIQUI
DANISH SIDDIQUI les mer

Teknologi

Unitech varsler kamp mot Telenor

Det er fullt brudd mellom Telenor og Unitech i India.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den norske telekomgiganten Telenor er i ferd med å etablere en ny enhet i India.

- Det vi har gjort i dag er å etablere et nytt aksjeselskap i India, og å varsle partneren vår om det. Dette er et ledd i arbeidet med å frigjøre oss fra dem, sier kommunikasjonsdirektør Pål Kvalheim i Telenor til DN.no tirsdag.

Ifølge Dagens Næringsliv onsdag vil Telenor vil tømme dagens indiske datterselskap Uninor for verdier, kunder og ansatte og starte opp et nytt selskap med ny partner. Samtidig har Telenor varslet sin nåværende indiske partner Unitech om at det vil si opp aksjonæravtalen.

«Telenor vil annullere aksjonæravtalen med Unitech ltd. på grunn av bedrageri fra Unitechs side, som Høyesterett i India har bekreftet.», skriver Telenor i en melding.

– Unitech har som minoritetsaksjonær beskyttelse etter indisk lov, og de kan sette seg imot dette. Men her mener vi at vi har en god, saklig og juridisk base, sier Sigve Brekke til Dagens Næringsliv. Han er toppsjef i Unifor og Telenors knsernsdirektør i Asia.

- Strider mot alle prinsipper
Unitech varsler kamp for å forsvare sine interesser, skriver Dagens Næringsliv.

– Aksjonæravtalen kan ikke sies opp ensidig. Dette er bare et forsøk fra Telenor å komme seg rundt aksjonæravtalens klausuler mot å starte konkurrerende virksomhet, skriver Unitech i en melding.

Unitech skriver også at det vil bruke alle mulige rettslige midler for å forsvare sin investering, og viser både til aksjonæravtalen og indisk rett. Selskapet avviser at det kan holdes ansvarlig for at Uninor nå står uten lisenser.

– Det er sjokkerende at Telenor ønsker å overføre hele virksomheten til et nytt selskap eid av dem selv. Dette viser ikke bare fullstendig mangel på respekt for minoritetsaksjonæren i Uninor, det strider også mot alle prinsipper om transaksjoner mellom nærstående. Telenor kan ikke overføre noen verdier fra Uninor uten Unitechs godkjennelse, skriver Unitech, og viser til at Unitech har vetorett blant annet etter aksjonæravtalen.

Sigve Brekke vedgår at det er mye som må avklares før Telenor kan få løftet verdiene ut av Uninor.

Les også:
Starter på nytt i India
Telenor vil ha ny India-partner raskt på plass
Telenor-partner avviser avtalebrudd

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.