Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Idar Vollvik. Ida von Hanno Bast
Idar Vollvik. Ida von Hanno Bast les mer

Teknologi

Ventelo stenger ned Ludo mobil

Stenger Idar Vollviks mobilselskap ute fra sitt mobilnett 29. februar.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Post- og teletilsynet (PT) har ikke mottatt bekreftelse fra Ludo mobil på at kundene er varslet om at de kan stå uten mobilforbindelse om en uke. Bekreftelsen skulle være tilsynet i hende innen onsdag 22. februar klokken 09.00, opplyser tilsynet på sine nettsider.

Dermed har PT har gitt Ventelo tillatelse til å stenge ute Ludo fra sitt mobilnett fra 29. februar.

- Ventelo vil benytte seg av denne retten og planlegger nedstenging 29. februar klokken 09.00, skriver Ventelo i en melding.

- Begrense egne tap
- Ventelo ser ingen annen mulighet enn å forholde seg til vedtaket fra Post- og teletilsynet, og vil stenge ned leveransene fra onsdag 29. februar for å begrense egne tap. Ventelo finner heller ikke grunnlag for å trekke konkursbegjæringene mot Ludo Mobil samt tre selskaper i Ludosystemet; Ludo Group AS, Vollvik Invest AS og Tantor65 AS. Konkurssaken vil finne sted i Bergen tingrett 1. mars, melder Ventelo.

Ludo mobil var på vei mot å bli endelig stengt 3. februar da de kom til en avtale med sin leverandør Ventelo i siste liten. Ludo mobils tjenester skulle holdes i gang mot en forhåndsbetaling på én million kroner, forhåndsbetaling av alle videre tjenester, samt 20 millioner kroner som skulle betales innen 16. februar, for å dekke slette Ludos gjeld til Ventelo.

Men den lettelsen forutsatte at Vollvik faktisk klarte å hente inn 20 millioner kroner innen torsdag sist uke.

Men Ventelo mottok ingen penger slik avtalen krevde, og gjorde fredag sist uke det klart at de ville opprettholde begjæringen om konkurs i Ludo Mobil.

- Ikke i tråd med kravene
PT fattet mandag 20. februar 2012 vedtak om tillatelse for Ventelo til å innføre bruksbegrensning overfor Ludo. Ludo ble i vedtaket anmodet om å varsle sine kunder om bruksbegrensningen på en hensiktsmessig måte innen 22. februar 2012 klokken 09.00.

Tilsynet oppga i vedtaket at varslet bør være skriftlig, og at det må inneholde opplysninger om konsekvensene for sluttbruker dersom bruksbegrensningen blir gjennomført. Det skal også inneholde objektiv og korrekt informasjon om sluttbrukers rettigheter til å ta med seg sitt mobilnummer til annen mobiltilbyder (tilbyderportering).

Men PT har ikke mottatt orientering om eller kopi av Ludos varsel.

«PT anser at den informasjonen Ludo har lagt ut på sin hjemmeside, ikke er i tråd med de kravene PT har stilt, og gjør med dette oppmerksom på Ventelos rett til å stenge ned leveransene til Ludo fra 29. februar 2012 kl. 09.00.», skriver tilsynet.

Lover å sikre kundene og skaffe Ventelo pengene
I går kveld skrev Vollvik på sin Facebook-side at Ludo vil offentliggjøre en løsning onsdag som sikrer kundene og gjør at Ventelo får sine penger

Idag skriver han: «Ludo forbereder nå en SMS til alle våre kjære kunder, hvor vi vil orientere om endelig løsning, kommer også til å legge ut info her på Facebook og på www.ludomobil.no.»

Verken Idar Vollvik eller andre i Ludos ledelse svarer på våre henvendelser i dag. Men ifølge E24.no har Vollvik ikke gitt opp Ludo og vil komme med ny informasjon klokken 14 i dag.

Saken oppdateres

Les også:
Vollvik lover løsning idag

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.