Telenors konkurrenter i India forsøker å rappe kunder, ansatte og distributører, skriver Dagens Næringsliv.

– Uetisk spill, mener Telenors mann i India, Sigve Brekke, om at konkurrentene prøver å rappe alt fra abonnenter til utsalgssteder.

- Det er et skikkelig race. Våre konkurrenter gjør alt de kan for å utnytte situasjonen. De ringer systematisk opp våre kunder og alle våre ansatte, og de forsøker å kjøpe distributørene våre, sier Brekke til DN.

Han er både toppsjef i Telenors indiske datterselskap Uninor og konserndirektør i Telenor med ansvar for Asia.

Uninor står nå uten lisenser i India etter en høyesterettsdom fra begynnelsen av februar. Om drøyt tre måneder står Uninors kunder uten summetone dersom selskapet ikke får nye lisenser.

Pakistan-rykter
Etter det DN kjenner til, spres det også rykter om at Uninor er et pakistansk selskap ettersom Telenor også har et mobilselskap i Pakistan. Forholdet mellom India og Pakistan er meget betent.

– Alle våre ansatte er selvfølgelig bekymret. Om fire måneder er ikke selskapet der lenger hvis ikke vi får nye lisenser, sier Brekke.

Telenor har investert 17 milliarder kroner i Uninor, og frykter at denne investeringen er uten verdi.

Brekke sier de indiske myndighetene har vist stor forståelse for den situasjonen som Telenor uskyldig har havnet i, og har også gitt en forsikring om at de vil jobbe med selskapet for å finne en løsning.

Indiske medier har spekulert i om myndighetene vil be om utsatt frist for å auksjonere ut lisensene på nytt. Telenor har ikke fått noen slike signaler, forteller Brekke til Dagens Næringsliv.

Les også: Unitech varsler kamp mot Telenor


<b>Telenor starter på nytt i India</b>
<b>Telenor vil ha ny India-partner raskt på plass</b>
<b>Telenor-partner avviser avtalebrudd</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.