Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Fra millarder til null
Mobilgründer Idar Vollvik solgte Chess til Telia for 1,8 milliarder i 2005. I dag overtar Chess den norske kundemassen til et konkurstruet Ludo Mobil. Ida von Hanno Bast og Elin Høyland les mer

Teknologi

Punktum for Vollviks mobileventyr i Norge

Mobilselskapet Chess overtar Ludos 22.000 norske kunder.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Idar Vollviks tidligere «mobilbaby» Chess overtar Ludos norske kundemasse. Hvorvidt og hvor mye selskapet betaler er ikke kjent.

På en felles pressekonferanse i Bergen torsdag bekrefter partene avtalen, som var varslet.

- Vi tror dette er en god avtale for begge parter, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess til DN.no.

- Det er en ny milepæl i Chess' historie, sier toppsjef Arve Andreassen i Chess i det han innleder dagens pressekonferanse.

Uviss og usikker pris
Avtalen sikrer Ludos kunder fortsatt mobiltilgang, og Chess har allerede satt i gang arbeidet med ekspressoverføring av kundemassen.

Ludo har tidligere skrytt av å ha 40-45.000 norske kunder, men etter mye negativ omtale og lenge overhengende fare for konkurs og nedstengning av nett-tilgangen, var dette ventet å være betydelig mindre. På dagens pressekonferanse bekrefter Andreassen antallet til 22.000 kunder. Vollvik legger til at fra konflikten med Ventelo startet har Ludo mistet rundt 10.000 kunder.

- Det har vært en dyr erf#229, sier Vollvik.

Det er imidlertid ikke kjent hva Chess skal betale for kundene. Etter hva DN.no kjenner til vil endelig pris basere seg på omsetning per kunde. Prisen vil da også avhenge av hvor mange som faktisk velger å bli med over til Chess.

Dette bekreftes også i en pressemelding torsdag formiddag.

- Endelig kontraktssum fastsettes etter omsetning per kunde, etter at kundene har vært aktive Chess-kunder i en gitt periode, heter det.

Det er likevel neppe snakk om mer enn brøkdeler av hva Vollvik fikk betalt for mobilkundene sine i 2005. Da betalte Telia 4.500 kroner per kunde i et salg som priset Chess til 1,8 milliarder kroner. Salget gjorde Vollvik til milliardær før han for åpen scene og egen regi rotet bort det aller meste på aksjespekulasjon.

Regntøy og utland igjen
Ludo Mobil er og har vært hans forsøk på å reise seg igjen i en bransje han kan, eller i det minste kunne.

Men, truet av konkurs og nedstengning av kundenes mobiltilgang, har han i dag måte spise i seg sine egne uttalelser for knapt én måned siden om at et salg var utelukket, selv om hans Ludo-regntøy og klær, samt selskapets satsninger i Spania og Thailand, består. Fremtiden for Ludo Mobil ligger dermed utenfor Norges grenser.

- Ludo Mobil består som egen juridisk enhet, sier Vollvik på dagens pressekonferanse.

Fortsatt konkurstruet
Faren er imidlertid ikke over for Ludo og Idar Vollvik selv. Selskapet skylder fortsatt penger og konkursspøkelset truer.

Ubetalte krav på 20 millioner kroner fra Ventelo er ikke gjort opp, og Ludo har dermed fortsatt leverandørens konkursbegjæring hengende over seg.

Vollvik påpeker på dagens pressekonferanse at det finnes "midler og verdier" i Ludo som mer enn betjener selskapets forpliktelser til Ventelo.

Han sier videre at partene er blitt enige om et beløp i "minnelighet", men dette er lite nytt utover at han selv er blitt klar over regningen på 20 millioner kroner - og at den må betales om konkursbegjæringen skal heves.

- Vi er blitt enig om hvilket beløp vi skal betale, og det beløpet er vi fornøyd med, sier Vollvik.

Kemneren har tatt pant i bolig
Men også Bergen Ligningskontor rasler med sablene.

Kemneren har begjært Ludorådet, en gruppe av frivillige rådgivere fra studentmiljøer som Vollvik har knyttet til seg, konkurs. Samtidig er det tatt pant på 3,8 millioner kroner i Vollviks bolig, for sikre Kemnerens krav, ifølge Dagens Næringsliv.

Dermed snurper noten seg rundt mobilgründeren. Men man kan likevel aldri vite med "mannen med de ni liv".

Mer enn én gang har han klart å komme seg ut av både futen og kreditorenes klør. Noe også dagens avtale viser.

Les også:
Dette er Ludos nye nettleverandør


Ventelo stenger ned Ludo mobil

- Ludo mobil blir ikke solgt

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.