2010 var på mange måter HTCs år i mobilbransjen. Men i 2011 ble de på mange måter stilt i skyggen av erkerival Samsung og relative nykommere som LG. I 2012 har det tatt et oppgjør med sin egen strategi og spisser sitt fokus mot å utvikle telefoner i mest avanserte segmentet.

HTC One
«One Family» er det nye konseptet til HTC. Alle nylanseringer under Mobile World Congresss i år får fornavnet One. Alle telefonene i denne serien skal ifølge HTC ha ikonisk design, spesielt gode kamera og suveren lydkvalitet. Samtlige av telefonene blir også lansert med det nye Android 4.0 operativsystemet.

Fjerde generasjon av brukeropplevelsen HTC Sense blir også lansert sammen telefonene.

Alle One-telefonene får en del felles oppgraderinger av kameraet. Første bilde skal kunne tas etter 0,7 sekunder og man kan skifte fokus på 0,2 sekunder. Dette er på høyde med digitale speilreflekskamera. For bilder tatt i dårlige lysforhold lanserer HTC en ny linse med F/2,0 blender som skal fange 40 prosent mer lys enn forgjengerne. HTCs kamera vil også få innebygget støtte for HDR, en effekt som skal gi mer livlige bilder i situasjoner med høye kontraster. En ny funksjon lar deg også filme og fotografere samtidig, og man kan automatisk lagre bildene på nettet hos Dropbox. Dropbox gir alle HTC-kunder 25 GB nettbasert lagring gratis i to år.

Ikke uventet får alle telefonene også det spesielle lydfilteret fra Beats, som HTC har et strategisk samarbeid med. Frem til nå har Beats-teknologien bestått av et eget lydfilter som aktiveres når man setter inn et hodesett fra Beats. Men ut fra den presseinformasjonen som er sendt ut om One-telefonene er Beats-teknologien nå tilgjengelig for alle hodesett og fungerer også om man strømmer musikk fra Spotify eller Wimp. Dette er funksjonalitet vi har etterspurt i flere av våre tester det siste året.

HTC Music Hub er en ny tjeneste som syr sammen musikk lagret på telefonen med musikk fra nettbaserte kilder.

HTC One X
One X blir det store flaggskipet i HTCs tilbud frem mot sommeren. Her får man et lett metallkabinett, 4,7 tommer stor skjerm bak herdet glass og en prosessor med fire kjerner i tillegg til egen grafikkprosessor med 12 kjerner. Telefonen blir også laget i en egen LTE-utgave.

HTC One S
Denne telefonen får en skjerm på 4,3 tommer, som fortsatt er mer enn stort nok for de fleste. One S har også metall i kabinettet og er i tillegg bare 7,9 millimeter tykk. Ytelsen er noe lavere enn på One X, med en dobbekjerneprosessor på 1,5 GHz.

One S får også en ny type deksler som skal være både superharde og ha en sofistikert overflate med dynamisk lysreflektering.

One V
Denne telefonen er basert på HTC Legend, en ikonisk telefon fra 2010 med en slags «brett» under skjermen. Kabinettet blir i aluminium.

Alle tre telefonene blir tilgjengelig i løpet av andre kvartal 2012.

Mer fra Mobile World Congress:
Sony viser glassklar identitet

Superkamera på «pensjonert» mobil
Fotokongen klar for Ipad
Skal bli større enn Apple
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.