Idar Vollviks forsøk på å gjenta suksessen med mobilselskapet Chess er over – alle kundene i Ludo Mobil er i ferd med å bli overført til nettopp Chess, som Vollvik solgte til TeliaSonera i 2005.

Ludo-kundene sto i fare for å miste forbindelsen, men er nå reddet. For Vollviks Ludo-system gjenstår likevel ett stort problem – konkurssaken i Bergen tingrett, som stadig tikker nærmere. Der har det ikke kommet noen løsning.

- Det skjer ikke så mye annet enn at Ludo skylder oss i underkant av 40 millioner, og det er berammet en konkurssak i Bergen tingrett 1. mars, sier kommunikasjonssjef Heidi Egede-Nissen i Ventelo.

Les også: Punktum for Vollviks mobileventyr i Norge

Fristen ute for lengst
Ventelo, som har vært Ludos leverandør av mobiltjenester, har reist krav om 38 millioner kroner i retten, mens Vollvik har hevdet at Ventelo har overfakturert ham. Partene var enige om en sum på 20 millioner kroner, men den skulle betales innen 16. februar.

Egede-Nissen vil ikke si om de har mottatt noen signaler om at pengene er på vei, eller om Vollvik fremdeles kan stanse konkurssaken hvis han reiser 20 millioner kroner.

- Vi kommenterer ikke utover det at Ludo skylder oss de 38 millioner, kroner, sier hun.

Ingen hjelp av Chess
Da Vollvik solgte Chess til TeliaSonera, ble han milliardær.

Ifølge TeliaSonera får han denne gangen ikke noen penger for kundene med én gang - avtalen innebærer at man først skal se hvor mye omsetning kundene gir i en periode. Dermed må trolig Vollvik finne alle de 20 millionene andre steder hvis han skal unngå at to andre Ludo-selskaper dras med i en eventuell konkurs, fordi Ventelo har sikret seg pant i disse.

Kundene som forsvinner fra Ludo mobil ser imidlertid ikke ut til å være omfattet av noe slags pant. Både Egede-Nissen og TeliaSonera gir inntrykk av at avtalen med Chess ikke påvirkes av konkurssaken.

- Vi forholder oss bare til pengene, ikke hvordan man finansierer det, sier Egede-Nissen.

Vollvik hevdet at det finnes "midler og verdier" i Ludo som mer enn betjener selskapets forpliktelser til Ventelo da kundeoverføringen til Chess nylig ble offentliggjort. Han satser nå på klær samt mobilprosjekter utenfor Norge.

Han begynner nå å få dårlig tid, men det er knapt noe nytt for Vollvik, som flere ganger før har reddet seg inn på overtid. Det gjenstår å se om han må møte i retten torsdag.

Vollvik har ikke svart på DN.nos henvendelser de siste to dagene.

Les også: Dette er Ludos nye nettleverandør

- TeliaSonera kjøper Chess (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.