Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Knut Egil Wang
Knut Egil Wang les mer

Teknologi

Vollvik har betalt

Idar Vollvik betaler regningen til Ventelo i siste liten, og unngår dermed konkurssak. - Det er klart jeg er lettet, sier Vollvik.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

- Det blir ikke konkurssak, sier kommunikasjonssjef Heidi Egede-Nissen i Ventelo til DN.no.

Idar Vollvik hadde egentlig frist til 16. februar med å betale 20 millioner kroner til sin leverandør av mobiltjenester, Ventelo. Da pengene ikke kom gikk det mot konkurssak i morgen, torsdag 1. mars i Bergen tingrett.

Så sent som i går meldte Ventelo at de ikke hadde fått pengene, mens Vollvik var taus.

I dag er han mer snakkesalig.

- Det er klart jeg er lettet. Det er fint å kunne bruke kreftene på noe annet enn å krangle, sier Idar Vollvik på telefon fra en skiheis.

Han har dratt til fjells for å stå på ski med familien.

Løfter var ikke nok
I Ventelo er man også glade. Mobiloperatøren fikk 20 millioner av de 38 millionene Ludo egentlig skyldte dem, men ingen henger med geipen av den grunn.

- Vi er bare fornøyd med å få dette i havn. Å få store deler av det Ludo har skyldt oss. Dette er en fornuftig løsning for Ventelo i forhold til det som er realistisk å få gjennom en konkurs. Mye penger på konto i dag er mer verdt enn penger som kanskje kommer i fremtiden, sier kommunikasjonssjef Heidi Egede-Nissen i Ventelo.

Hun vil ikke si noe om når Ventelo avskrev muligheten for å få 38 millioner kroner av Vollvik og hans selskaper.

Hun beskriver innspurten som en dialog der man ikke ga ved dørene.

- Vi har hele tiden vært tydelige på at vi ikke kunne forholde oss til løfter, men ville se konkrete penger på bok. Vi er glade for å ha denne historien bak oss. Nå har vi ikke lenger noe forhold til Ludo Mobil.

- H vordan har dere opplevd prosessen?

- Dette har vært en helt spesiell sak, kan ikke sammenlignes noe annet. Poenget er at de ikke har betalt for tjenesten underveis som de skulle, sier Egede-Nissen.

Slutt
Idar Vollviks forsøk på å gjenta suksessen med mobilselskapet Chess i Norge er uansett over – alle kundene i Ludo Mobil er i ferd med å bli overført til nettopp Chess, som Vollvik solgte til TeliaSonera i 2005.

Ludo-kundene sto i fare for å miste forbindelsen, men ble reddet av avtalen med Chess. For Vollviks Ludo-system gjensto likevel ett stort problem – konkurssaken i Bergen tingrett, som stadig tikket nærmere. Ventelo hadde pant i to andre Ludo-selskaper, og kunne dratt disse med seg i dragsuget.

Ventelos krav var på 38 millioner kroner, men tidligere avtale om 20 millioner ble altså opprettholdt, selv om fristen gikk ut. Nå gir Idar Vollvik seg som norsk mobilgründer.

- Aldri si aldri. Jeg vet ikke om jeg er ferdig med norsk mobilbransje, men jeg har ingen ambisjoner om å være operatør igjen. De siste 10 årene har det vært et åpent vindu med muligheter for operatører som Ludo Mobil. Dette vinduet er fortsatt åpent i andre deler av verden, sier Idar Vollvik til DN.no.

Les også: Punktum for Vollviks mobileventyr i Norge

Nitten liv
Vollvik har slitt kraftig økonomisk de siste årene, og har mange ganger stått i fare for å gå konkurs, både personlig og med selskapet. Skattemyndighetene, hans tidligere meglere og mobilleverandøren har alle kommet med krav som truet med å velte ham. Men Vollvik har gang på gang reddet seg eller blitt reddet - i tolvte time hver gang.

- Det finnes nok penger i Ludo-systemet til å gjøre opp kravet til Ventelo. Men vi har måttet mellomfinansiere for å kunne gjøre opp innen fristen. De som har bidratt med penger vet at det finnes midler i Ludo-systemet, sier Vollvik, som ikke vil gå ut med hvem som har lånt ham pengene.

Les også:
- Thailand er som Klondyke
Dette er Ludos nye nettleverandør

- TeliaSonera kjøper Chess

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.