- Det blir ikke konkurssak, sier kommunikasjonssjef Heidi Egede-Nissen i Ventelo til DN.no.

Idar Vollvik hadde egentlig frist til 16. februar med å betale 20 millioner kroner til sin leverandør av mobiltjenester, Ventelo. Da pengene ikke kom gikk det mot konkurssak i morgen, torsdag 1. mars i Bergen tingrett.

Så sent som i går meldte Ventelo at de ikke hadde fått pengene, mens Vollvik var taus.

I dag er han mer snakkesalig.

- Det er klart jeg er lettet. Det er fint å kunne bruke kreftene på noe annet enn å krangle, sier Idar Vollvik på telefon fra en skiheis.

Han har dratt til fjells for å stå på ski med familien.

Løfter var ikke nok
I Ventelo er man også glade. Mobiloperatøren fikk 20 millioner av de 38 millionene Ludo egentlig skyldte dem, men ingen henger med geipen av den grunn.

- Vi er bare fornøyd med å få dette i havn. Å få store deler av det Ludo har skyldt oss. Dette er en fornuftig løsning for Ventelo i forhold til det som er realistisk å få gjennom en konkurs. Mye penger på konto i dag er mer verdt enn penger som kanskje kommer i fremtiden, sier kommunikasjonssjef Heidi Egede-Nissen i Ventelo.

Hun vil ikke si noe om når Ventelo avskrev muligheten for å få 38 millioner kroner av Vollvik og hans selskaper.

Hun beskriver innspurten som en dialog der man ikke ga ved dørene.

- Vi har hele tiden vært tydelige på at vi ikke kunne forholde oss til løfter, men ville se konkrete penger på bok. Vi er glade for å ha denne historien bak oss. Nå har vi ikke lenger noe forhold til Ludo Mobil.

- Hvordan har dere opplevd prosessen?

- Dette har vært en helt spesiell sak, kan ikke sammenlignes noe annet. Poenget er at de ikke har betalt for tjenesten underveis som de skulle, sier Egede-Nissen.

Slutt
Idar Vollviks forsøk på å gjenta suksessen med mobilselskapet Chess i Norge er uansett over – alle kundene i Ludo Mobil er i ferd med å bli overført til nettopp Chess, som Vollvik solgte til TeliaSonera i 2005.

Ludo-kundene sto i fare for å miste forbindelsen, men ble reddet av avtalen med Chess. For Vollviks Ludo-system gjensto likevel ett stort problem – konkurssaken i Bergen tingrett, som stadig tikket nærmere. Ventelo hadde pant i to andre Ludo-selskaper, og kunne dratt disse med seg i dragsuget.

Ventelos krav var på 38 millioner kroner, men tidligere avtale om 20 millioner ble altså opprettholdt, selv om fristen gikk ut. Nå gir Idar Vollvik seg som norsk mobilgründer.

- Aldri si aldri. Jeg vet ikke om jeg er ferdig med norsk mobilbransje, men jeg har ingen ambisjoner om å være operatør igjen. De siste 10 årene har det vært et åpent vindu med muligheter for operatører som Ludo Mobil. Dette vinduet er fortsatt åpent i andre deler av verden, sier Idar Vollvik til DN.no.

Les også: Punktum for Vollviks mobileventyr i Norge

Nitten liv
Vollvik har slitt kraftig økonomisk de siste årene, og har mange ganger stått i fare for å gå konkurs, både personlig og med selskapet. Skattemyndighetene, hans tidligere meglere og mobilleverandøren har alle kommet med krav som truet med å velte ham. Men Vollvik har gang på gang reddet seg eller blitt reddet - i tolvte time hver gang.

- Det finnes nok penger i Ludo-systemet til å gjøre opp kravet til Ventelo. Men vi har måttet mellomfinansiere for å kunne gjøre opp innen fristen. De som har bidratt med penger vet at det finnes midler i Ludo-systemet, sier Vollvik, som ikke vil gå ut med hvem som har lånt ham pengene.

Les også:
- Thailand er som Klondyke
Dette er Ludos nye nettleverandør

- TeliaSonera kjøper Chess (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.