Google Chrome er den eneste nettleseren som aldri har latt seg hacke i den årlige hackerkonkurransen Pwn2Own under CanSecWest-konferansen.

I år velger Google å sponse en egen hackerkonkurranse kalt Pwnium, under den samme konferansen. For å motivere deltakerne ekstra har Google sagt at de vil legge en million dollar i en premiepott.

Grunnen til at Google avholder sin egen konkurranse er at i den store Pwn2Own-konkurransen trenger ikke hackerne å avsløre hvordan deres hack fungerer, noe som ikke hjelper eierne av de utnyttede nettleserne å tette hullene.

Premier på 20.000, 40.000 og 60.000 dollar deles ut til de som klarer å lage et hack, avhengig av hvor dyptrengde utnyttelser de klarer å lage, skriver Ars Technica. I konkurransen må man lage et hack på direkten på en maskin som kjører Windows 7 og Google Chrome.

Hittil har ingen konkurransedeltakere forsøkt å knekke Chromes sikkerhetssystemer. Dette skyldes ikke nødvendigvis at det er umulig, men at det er langt lettere å vinne penger på å lage et hack til Internet Explorer eller Apple Safari. Uttalelser fra tidligere deltakere indikerer at Googles bruk av en «sandkasse», et lukket «rom» i nettleseren hvor alt aktivt innhold kjøres før det får tilgang til brukerens maskin, gjør det veldig vanskelig å trenge seg inn i systemet.

- Vi er stolte av at Chrome er så sikker, men når vi ikke få vite om noen utnyttelser av vår teknologi er det vanskeligere å forbedre den. Derfor legger vi litt ekstra motivasjon i potten i år, for å maksimere sjansene for at noen vil prøve, sier to talsmenn for Google Chrome i et blogginnlegg.

Les også:
Slutt på kø og fartsbøter
Facebook kaster seg inn i mobilapp-krigen
Få betalt med Iphone
Twitter passerer 500 millioner brukere
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.