Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Jonathan Lim Yong Hian
Jonathan Lim Yong Hian les mer

Teknologi

Norsk trojaner-skurk må fire år i fengsel

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Gulating lagmannsrett har skjerpet straffen for en haugesunder som har stått bak en rekke grove tyverier, bedragerier og datainnbrudd.

Haugaland tingrett dømte den 22 år gamle datasvindleren til fire års fengsel etter å ha funnet ham skyldig i fem grove tyverier, 47 grove bedragerier, 26 forsøk på grove bedragerier, 51 simple bedragerier, ett forsøk på simpelt bedrageri og 64 datainnbrudd.

Gulating lagmannsrett avviser at mannens vanskelige oppvekst skal tillegges vekt i straffeutmålingen og har plusset på dommen med ytterligere tre måneder, skriver Haugesunds Avis.

Mannen plantet såkalte «trojanere» i datamaskinene til et stort antall intetanende personer og skaffet seg tilgang til kredittkortopplysninger og passord. Ved hjelp av disse greide han ifølge dommen å svindle til seg nærmere 1,5 millioner kroner.

I tillegg til fengselsdommen er mannen også dømt til inndragning av 500.000 kroner, samt en rekke gjenstander som retten mener han har skaffet seg gjennom sin kriminelle virksomhet.

Han må også betale erstatning til en rekke personer og selskaper.

Les også: App skal stoppe nettbankran

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.