Den månedlige salgsstatistikken for alle utsalg eid av Netcom viser at nordmenn igjen er villige til å gi Nokia sin tillitt. Etter et par år med lav konkurranseevne innen smarttelefoner er Nokia nå tilbake på markedet med helt nye Windows-baserte telefoner.

Den første, Lumia 800, gikk rett inn på fjerdeplass på salgsstatistikken for februar. De tre øverste plassene har vært uendret siden sist måned og besittes av Iphone 4S, Samsung Galaxy S II og Iphone 4.

- Den nylanserte Nokia Lumia 800 med Windows Phone tar markedsandeler fra både iOS og Android. Vi ser en økende etterspørsel etter telefoner med Windows Phone, både i privat og bedriftsmarkedet, og forventer ytterligere vekst for disse telefonene utover året, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i Netcom i en pressemelding.

I kampen mellom operativsystemene ble stillingen i februar 49 prosent til Android, 43 prosent til Ios (Apple) og åtte prosent til Windows Phone.

Andelen smarttelefoner som blir solgt ligger på rundt 90 prosent i Netcoms kanaler.

Her er hele topplisten for februar 2012. Forrige måneds plassering i parentes.

Les også:
Mye raskere, bedre dekning, men lite superfart
- Cybertrusler like farlige som terrorisme
Dette kan du glede deg til
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.