- Hvem vil komme med noe bedre enn Ipad 2? Vi vil, sier Tim Cook.

Foreløpig kalles den bare for "den nye Ipaden". Den støtter alle standarder for mobilt bredbånd opp til 4G (LTE), kommer med Retina-skjerm som brukes på Iphone 4 og 4S, og får høyere oppløsning enn Ipad og Ipad 2 (2048 x 1536 piksler). Denne oppløsningen er også høyere enn tv-en du har i stua som maksimalt har 1920 x 1080 piksler.

Kameraet oppgradert til 5 megapiksler med mulighet for å ta opp video i full HD-kvalitet (1080p). Kameraet ser ut til å ha fått mange av kvalitetene til Iphone-kameraet, som bildestabilisering og ansiktsgjenkjenning.

Mange har også lurt på hvor mye kraft Apple ville putte under panseret på denn nye Ipad-en. Svaret er en ny variant av deres egenutviklede A5-prosessor som kalles A5X. A5X har fire prosessorkjerner og skal ifølge presentasjonen har fire ganger kraftigere ytelse enn Ipad 2. Grafikkytelsen skal være dobbelt så høy som på Ipad 2.

Utseendet og fysisk størrelse er ikke endret på nye Ipad.

Alle apper som lages av Apple selv kommer i nye versjoner som skal støtte den nye skjermen. Alle andre apps må oppdateres av utviklerne sine.

Ifølge den amerikanske presentasjonen vil nye Ipad lanseres den 16. mars med de samme modellene og prisene som dagens modeller. Apple nevner ikke noe om prisreduksjon på «gamle» Ipad 2. Ifølge Dagbladet er det lansering i Norge den 23. mars.

I sin presentasjon snakket Tim Cook om at vi er kommet inn i en ny era: Etter-pc-tiden.

- Vi står med begge ben godt plantet i etter-pc-tiden, sa Cook.

Apple tv
Apples første nylansering på dagens presentasjon er en ny versjon av Apple-TV som støtter full HD-oppløsning (1080p), Itunes filmleie og -kjøp og tv-serier. Den nye versjonen blir presentert på scenen, skriver en rekke amerikanske medier som er tilstede på presentasjonen. Prisen er den samme som før, og den er tilgjengelig fra neste uke.

Tim Cook åpnet showet med å vise bilder av Apples nyeste butikker og å snakke om tiden etter PC-en, med mobile enheter, en tid Apple er godt posisjonert for, sier han.

Apple skal ha solgt 15,4 millioner Ipader i siste kvartal i fjor. Det skal være mer enn det ble solgt pc-er av alle slag i samme periode.

Cook sier at det er utviklet 200.000 apps bare for Ipad, og at Apple solgte 315 millioner Ios-enheter i slutten av 2011, inkludert Iphone, Ipad og Ipod Touch. Han annonserer også at stemmeassistenten Siri er klar for Japan fra i dag.

Apple steg like før lanseringen 1 prosent på Nasdaq, men faller litt når lanseringen går mot slutten. Aksjen er opp 47 prosent det siste året.

Artikkelen oppdateres så lenge presentasjonen varer.

Les også:
Dette kan være svaret på Apples gåte
Apple presenterer ny iPad
Venter ny Ipad - selger "billig"
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.