Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. les mer

Teknologi

Bedriftene slurver med ansattes mobiltelefoner

Artikkelen er lagt til i din leseliste.


Bedrifter slurver med sikkerheten til ansattes mobiltelefoner og nettbrett, viser en landsomfattende undersøkelse av 450 bedrifter i privat sektor utført av Norstat for Nordialog og Telehuset, skriver Dagens Næringsliv.

En av tre bedrifter har ikke passordbeskyttelse. Fire av ti bedrifter har ikke antivirusløsning.

Færre enn halvparten av selskapene har en løsning som kan fjernslette innholdet på en smarttelefon eller et nettbrett dersom ansatte mister eller frastjeles produktet.

«Har ikke kontroll»
– Resultatet av undersøkelsen er skremmende. Mange bedrifter har ikke kontroll på mobilsikkerhet. Det er en dårlig holdning. Det finnes jo veldig mange enkle løsninger selskapene kan gjøre for å hindre at informasjon kommer i feil hender når ansatte eksempelvis mister sine telefoner. Med installering av noe så enkelt som «find my phone», kan man eksempelvis spore opp hvor telefonen er. Dessverre er det få bedrifter som gjør dette, sier Anwar Farrag, leder for bedriftsmarkedet i Kjedehuset, til DN.

Kjedehuset er driftsselskapet for telekomkjedene Nordialog og Telehuset.

«Godtroende og naive»
Direktør Erland Løkken i Næringslivets sikkerhetsråd er bekymret over utviklingen.

– Næringslivsledere i Norge er altfor godtroende og naive. Samfunnet er åpent og tillitsfullt, men det er et faktum at den internasjonale kriminaliteten har tatt oss. Det er ekstremt lett å skaffe tilgang til informasjon blant annet gjennom mobile enheter, sier Løkken til Dagens Næringsliv.

Løkken mener bedriftene minimum må kreve opplåsningskode, og de bør også stille krav om fjernsletting og ha tilgang på sporingsverktøy.

Beskytt mobilen
: Se trinn for trinn hvordan du best sikrer mobiltelefonen din i DNs Ipad-utgave, tilgjengelig i App Store.

Les også: Slik sikrer du deg mot mobil-spionasje

Advarer mot å ta med mobilen til utlandet


Opera misbrukt i mobil-svindel

Snart kan du bare glemme lommeboken hjemme

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.