Apple er virkelig selskapet for de store tallene om dagen - enten det gjelder salg av Iphone, Ipad, antall punkter i skjermen på den nye Ipaden, penger på bok eller verdi på selskapet. Så sent som i juli føltes det litt spekulativt å skrive om at Apple kunne bli verdens mest verdifulle selskap, selv om Apple da hadde steget til 350 milliarder dollar i verdi, mens oljeselskapet Exxon Mobile hadde stagnert på 410 milliarder dollar.

Vi skrev om det likevel, under tvil: «Eplet» kan bli mer verdt enn oljen

Vi slapp heldigvis å rette opp det inntrykket, for allerede i august var Apple størst.

Så passerte verdien på en Apple-aksje 500 dollar - og mange gjorde et poeng av at det når var billigere å kjøpe en Ipad enn en Apple-aksje. Dette skjedde for bare en måned siden - og nå passeres en ny milepæl: Aksjen gikk opp i 600 dollar per aksje, noen små øyeblikk etter at handelen åpnet torsdag.

Ipad-hyllest
At Apple har steget så mye den siste måneden må man trolig gi Ipad en del av æren for. Da selskapet viste frem den nye Ipaden 7. mars sto kursen i 530 dollar. En drøy uke senere var den altså forbi 600 dollar. Det siste døgnet har det dessuten kommet mange tester av det nye nettbrettet - og de er overveiende svært positive.

- Den nye Ipaden gjør Apples dominans innnen nettbrett klarere enn noen gang, er overskriften til Techcrunch.com.

De mener den nye skjermen er fantastisk, og at ingen vil gå tilbake til eldre versjoner etter å ha prøvd den nye.

- Ipad2 er fremdeles det klart beste nettbrettet på markedet i dag, og den nye Ipad-skjermen får den til å se ut som antikvarisk teknologi, skriver nettstedet videre.

Wall Street Journals nettsted fokuserer også på skjermen, samt 4G-støtten, som foreløpig bare fungerer i USA og Canada.

- Å bruke den nye skjermen er som å få nye briller - de forstår plutselig at du trodde du så godt før, men at det ikke var i nærheten av så skarpt som det kunne bli, skriver allthingsdigital.com.

Andre skriver imidlertid at selv om den nye Ipaden er bra, vil de ikke anbefale folk som har Ipad 2 å oppgradere. En del påpeker dessuten at Ipad har blitt noe tyngre og tykkere, fordi den nye skjermen krever et større batteri.

Gjennomgående positive tilbakemeldinger kan klart ha vært med på å løfte kursen.

Tredobling
Kursen har siden gått noe tilbake, men er ikke langt unna 600-grensen. Det betyr at verdien er tredoblet siden selskapet for første gang passerte 200 dollar per aksje i oktober 2009.

Verdien på Apple har nå passert 555 milliarder dollar.

På tross av økningen kan Apple sies å være relativt billig, målt i forhold til selskapets resultater. CNN påpeker at Apples verdi er 14 ganger forventet resultat i 2012, mens snittet for Nasdaq-børsens 100 største selskaper er på 18 ganger forventet resultat.

Les også:

Apple verdens mest verdifulle selskap

Apple passerte magisk grense (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.