– Det er et svært alvorlig sikkerhetsbrudd når uvedkommende får tilgang til noens personopplysninger. Dette skal ikke kunne skje, og Altinn forblir stengt til vi er helt trygge på at løsningen i Altinn er sikker, fastslår fungerende skattedirektør Sven Rune Greni.

Problemene oppsto etter at portalen var nede en periode på ettermiddagen. Da den så ble åpnet igjen klokken 18.17, fikk alle som logget seg inn, se det samme skjermbildet av en annen persons navn og personnummer.

Nettportalen ble stengt klokken 18.34 og Skattedirektoratet har varslet Datatilsynet og Finansdepartementet om hendelsen.

Brønnøysundregistrene har vært i kontakt med brukeren som fikk sine opplysninger lagt ut offentlig for å redegjøre for situasjonen.

– Vi har full forståelse for at dette oppleves som vanskelig for personen det gjelder. Vi er fryktelig lei oss for den belastning vedkommende er utsatt for, og ser svært alvorlig på denne saken, sier Greni.

Les også:
Kom rett inn i annens selvangivelse
Thon forvandler kontor til boliger på Karl Johan
Full stopp for gasskraftverket på Kårstø
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.