Tirsdag ettermiddag ble det full nedstenging av Altinn, etter at personopplysnigner var kommet på avveie. Næringsminister Trond Giske holdt i går ettermiddag pressekonferanse på Stortinget om situasjonen i Altinn og en rapport fra Det Norske Veritas, som har studert problemene.

Han virket lite imponert over arbeidet i Brønnøysund, men mente departementet hadde gjort alt de kunne ha gjort etter fjorårets problemer. Han viste til tiltak de har satt i gang:

- Ny organsiering, ny ledelse i høst, ingen nye tjenester og et strategiarbeid for å finne ut hvordan platformen skal fungere optimalt i fremtiden, sa Giske

Punktet om ny ledelse er en av tingene Brønnøysundregistrene reagerer på.

- Pressekonferansen i NHD gav et feilaktig inntrykk av ansettelsen av ny Altinn-sjef i fjor høst. Tidligere Altinn-sjef sa opp sin stilling etter eget ønske og Brønnøysundregistrene gjennomførte en ordinær rekrutteringsprosess for å tilsette ny leder, sier Brønnøysundregistrene i en pressemelding.

- På pressekonferansen ble det skapt inntrykk av at Giske har tatt grep?

- Ja, men det var en helt ordinær rekrutteringsprosess, sier kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo i Brønnøysundregistrene. Hun sier de understreker dette av hensyn til sin tidligere sjef.

Les også: - Vi har gjort det vi kunne ha gjort,

Har meldt om ressursmangel
Dette var imidlertid ikke det eneste Brønøysundregistrene reagerte på.

- Så vidt vi kan se er det ikke mangel på økonomiske ressurser. Vi har ikke fått tilbakemelding på det, sa Giske.

Dette mener Brønøysundregistrene ikke er riktig.

- Behovet for å styrke kapasiteten i Altinn-organisasjonen har blitt formidlet løpende til NHD det siste året, heter det i pressemeldigen.

Veritas-rapporten peker også på mangel på stabil finansiering som et problem. Økt finansiering er ett av tre hovedråd i rapporten, og dette er omtalt allerede på side to.

Brønmo understerker at gode rammebetingelser er viktige for å kunne utføre det oppdraget de har, og at dette er blitt kommunisert til departementet gjennom styringsstrukturen og en rapport, samt i media.

- Når ble det sagt fra om dette?

- Etter hendelsen vi hadde i fjor ble det gjort noen analyser og interne evalueringer. Så har det kommet frem at løsningen har en del utfordringer som krever tiltak, sier Brønmo.

- Hvor store ressurser har dere bedt om?

- Det kan jeg ikke gå inn på, og det avhenger av hvilke tiltak som prioriteres, sier Brønmo.

Mener å ha fulgt opp rapporten
Det tredje punktet Brønnøysundregisterene vil presisere etter Giskes uttalelser er oppfølgingen av rapporten fra Veritas.

- Vi vet ikke om dette skyldes at disse rådene ikke er fulgt opp, det må vi kartlegge, sa blant annet Giske.

Brønmo mener rådene er fulgt.

- Evalueringen fra Det Norske Veritas er fulgt opp av Brønnøysundregistrene med konkrete tiltak, og det er blitt formidlet status både i Altinns styringsstruktur og til NHD, heter det i pressemeldingen.

Les også:

Altinn vil rette opp misforståelser etter Trond Giske

Flyr inn eksperter fra USA (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.