HP er verdens største pc-produsent. Og hvis du spør folk hva de forbinder med HP vil nok de fleste nevne skrivere og pc-er, og folk i bransjen kan nok nevne servere og lagring.

Og på et aksjonærmøte i går var det akkurat dette inntrykket toppsjef Meg Whitman bekreftet.

- Vår infrastrukturbusiness - pc-er, skrivere, lagring og nettverk - står for 70 prosent av selskapets inntekter. Vi er stolte av det, sier hun, ifølge Businessinsider.com.

Grunnen til at dette er en nyhet er at hennes forgjenger, Leo Apotheker, forsøkte å gjøre HP til et programvareselskap. Han viste til høyere marginer i programvareindustrien, og varslet at pc-divisjonen til HP kunne bli solgt. Apotheker, som selv kom fra programvaregiganten SAP, fikk en kort karriere i HP, preget av sterkt fallende aksjekurs. Nå erklærer altså Whitman at den strategien helt klart ikke gjelder lenger. Nå skal programvare være et tilleggsprodukt.

- Vi er i programvarebusinessen, men vi prøver ikke å vokse HP til å bli et programvareselskap. Programvare differensierer oss, og gir ekstra verdi til våre kunder og infrastruktur, sier hun.

Les også:
Verdens dårligst betalte sjefer

Heftig sluttpakke etter 11 måneder

HP vil slutte med pc-er (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.