Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Meg Whitman er sjef for HP, og synes ikke det er flaut å selge maskinvare, slik hennes forgjenger kan har gitt inntrykk av. SCANPIX / Jose Luis Villegas
Meg Whitman er sjef for HP, og synes ikke det er flaut å selge maskinvare, slik hennes forgjenger kan har gitt inntrykk av. SCANPIX / Jose Luis Villegas les mer

Teknologi

HP: Ikke flaue over å selge pc-er

- Vi er stolte av det, sier HP-sjef Meg Whitman, i en innrømmelse som bryter klart med tidligere strategi.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

HP er verdens største pc-produsent. Og hvis du spør folk hva de forbinder med HP vil nok de fleste nevne skrivere og pc-er, og folk i bransjen kan nok nevne servere og lagring.

Og på et aksjonærmøte i går var det akkurat dette inntrykket toppsjef Meg Whitman bekreftet.

- Vår infrastrukturbusiness - pc-er, skrivere, lagring og nettverk - står for 70 prosent av selskapets inntekter. Vi er stolte av det, sier hun, ifølge Businessinsider.com.

Grunnen til at dette er en nyhet er at hennes forgjenger, Leo Apotheker, forsøkte å gjøre HP til et programvareselskap. Han viste til høyere marginer i programvareindustrien, og varslet at pc-divisjonen til HP kunne bli solgt. Apotheker, som selv kom fra programvaregiganten SAP, fikk en kort karriere i HP, preget av sterkt fallende aksjekurs. Nå erklærer altså Whitman at den strategien helt klart ikke gjelder lenger. Nå skal programvare være et tilleggsprodukt.

- Vi er i programvarebusinessen, men vi prøver ikke å vokse HP til å bli et programvareselskap. Programvare differensierer oss, og gir ekstra verdi til våre kunder og infrastruktur, sier hun.

Les også:
Verdens dårligst betalte sjefer

Heftig sluttpakke etter 11 måneder

HP vil slutte med pc-er

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.