Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Facebook-gründer Mark Zuckerberg. Kimihiro Hoshino/AFP/SCANPIX
Facebook-gründer Mark Zuckerberg. Kimihiro Hoshino/AFP/SCANPIX les mer

Teknologi

Facebook slår tilbake mot Yahoo!

Facebook går til motsøksmål mot Yahoo! og hevder at internettpioneren krenker det sosiale nettverkets patenter og ikke omvendt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Yahoo! saksøkte forrige måned Facebook for brudd på ti av søkemotorens patenter. Tirsdag kom motoffensiven fra nettverksgiganten i form av et søksmål utstedt til en føderal domstol i California. Facebook hevder nå at det er Yahoo! som har overtrådt ti av Facebooks patenter.

– Samtidig som vi forsvarer egne patentkrav, gjør vi dette som et svar på Yahoos kortsynte beslutning om å angripe en av sine egne partnere og prioritere en rettstvist framfor innovasjon, sier Facebooks advokat, Ted Ullyot i en uttalelse.

Facebook mener blant annet at tjenestene fotostrøm og nylig aktivitet i Yahoos bildedelingstjeneste Flickr er en overtredelse av et Facebook-patent knyttet til utviklingen av personlige nyhetsstrømmer på et sosialt nettverk. (©NTB)

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.