Første påskedag meldte Nærings- og handelsdepartementet (NHD) at Trond Giskes lansering av den nye reiselivsstrategien blir utsatt fra tirsdag til onsdag denne uken.

Årsak: Giske er i India for å ha møter med indiske myndigheter.

NHD bekrefter overfor DN.no at møtene har «Telenor-relaterte tema».

- Ønsker å beskytte Telenors investeringer
Med på turen til New Dehli er også Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas.

- For Baksaas handler denne turen om å treffe Uninors ledelse og ansatte, samt å ha møter med indiske myndigheter, sier kommunikasjonssjef Tor Odland i Telenor til DN.no.

- Hva er tema for møtene med indiske myndigheter?

- Det kan vi ikke si noe om. Men for Baksaas og Telenor er India høyt på agendaen, og vi ønsker å beskytte Telenors investeringer, sier Odland.

Mistet lisensene
I starten av februar falt en dom i indisk høyesterett som trakk tilbake 122 mobillisenser utstedt i 2008, blant disse 22 som tilhører Telenor.

Dommen konkluderer med at feil prosedyre ble fulgt ved utdelingen. Dette skjer parallelt med en korrupsjonssak rettet mot blant annet Telenors partner i India, Unitech.

Saken oppsto som følge av at 3G-lisenser oppnådde enorme priser i auksjoner i 2010, og at mange derfor mener 2G-lisensene, som ble solgt til fastpris, ble delt ut for billig. Telenor har nå brutt med sin partner og leter etter en ny partner.

Setter pris på Giske-støtte
Odland vil ikke si noe om på hvilket nivå møtene med indiske myndigheter foregår, ei heller om Baksaas og Giske deltar i de samme møtene.

  - Men vi setter stor pris på et nært samarbeid med norske myndigheter, og at Giske tar seg tid til disse møtene i India, sier Odland.

Nærings- og handelsministeren forvalter statens eierpost på 53,97 prosent i Telenor, og har dermed en sterk interesse av at Telenors interesser blir hørt i India.

Telenor opplyste tidligere i år at selskapet har en totaleksponering i India på 18 milliarder kroner.

Venter snarlig avkl#229
Foreløpig er det ukjent hvordan lisensene skal fordeles på nytt, men betingelsene blir trolig snart kjent.

- Vi har fått forståelse for at det ikke er så lenge til, det skal være nært forestående, sier Odland.

Les også: Telenor gjør milliardkjøp i Vimpelcom

<b>Vi er alle lovbrytere</b>

<b>Styrer som Steve Jobs</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.