Facebook har avtalt å kjøpe den populære appen for rundt 1 milliard dollar. Det er Facebooks største oppkjøp hittil, og kommer bare uker før selskapet går på børs. Oppkjøpet skal betales med en kombinasjon av kontanter og Facebook-aksjer.

Største oppkjøp
- Dette er en viktig milepæl for Facebook fordi det er første gang vi noensinne har fått tak i et produkt og selskap med så mange brukere, skriver Facebook-günder Mark Zuckerberg, i en uttalelse lagt ut på hans Facebook-side.

Les uttalelsen på Facebook her

Facebook har tidligere kjøpt opp flere mindre selskaper for noen titalls millioner dollar for å skaffe seg viktig kompetanse.

- Vi har ikke planer om å gjøre mange av disse oppkjøpene, om noen i det hele tatt. Men å tilby den beste opplevelsen av å dele bilder er en av grunnene til at så mange mennesker elsker Facebook, og vi visste at det ville være verdt å bringe disse to selskapene sammen.

Bildeblogg
Instagram ble startet av de to Stanford-studentene Kevin Systrom og Mike Krieger i oktober 2010. Tjenesten har nå mer enn 30 millioner registrerte brukere.

Fotodelings-appen er en slags visuell versjon av mikrobloggtjenesten Twitter. Brukerne knipser bilder med sin mobil og deler disse. Andre brukere kan "like" og kommentere bildene.

Zuckerberg gjorde det klart i en uttalelse at mens han planlegger å integrere noen aspekter ved Instagram i Facebook, forventer han at selskapet fortsatt skal operere som et selvstendig selskap, skriver The Wall Street Journal.

- Vi vil prøve å lære av Instagrams erf#229 for å bygge liknende funksjoner til våre andre produkter. Samtidig vil vi prøve å hjelpe Instagram til å fortsette å vokse ved hjelp av Facebooks sterke tekniske avdeling og infrastruktur, sier Zuckerberg.

Forrige uke ble Instagram tilgjengelig også for Android-telefoner, noe som umiddelbart ga en økning i antall brukere,

Facebook er verdens største nettbaserte sosiale nettverk, med 845 millioner brukere.

Les også:
Facebook blir FB
Facebook slår tilbake mot Yahoo!

"Råbillig" Facebook-børsnotering (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.