Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Kimihiro Hoshino/AFP/SCANPIX
Kimihiro Hoshino/AFP/SCANPIX les mer

Teknologi

Facebook kjøper populær foto-app

Den sosiale nettverks-giganten blar opp 1 milliard dollar for fotodelings-appen Instagram.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Facebook har avtalt å kjøpe den populære appen for rundt 1 milliard dollar. Det er Facebooks største oppkjøp hittil, og kommer bare uker før selskapet går på børs. Oppkjøpet skal betales med en kombinasjon av kontanter og Facebook-aksjer.

Største oppkjøp
- Dette er en viktig milepæl for Facebook fordi det er første gang vi noensinne har fått tak i et produkt og selskap med så mange brukere, skriver Facebook-günder Mark Zuckerberg, i en uttalelse lagt ut på hans Facebook-side.

Les uttalelsen på Facebook her

Facebook har tidligere kjøpt opp flere mindre selskaper for noen titalls millioner dollar for å skaffe seg viktig kompetanse.

- Vi har ikke planer om å gjøre mange av disse oppkjøpene, om noen i det hele tatt. Men å tilby den beste opplevelsen av å dele bilder er en av grunnene til at så mange mennesker elsker Facebook, og vi visste at det ville være verdt å bringe disse to selskapene sammen.

Bildeblogg
Instagram ble startet av de to Stanford-studentene Kevin Systrom og Mike Krieger i oktober 2010. Tjenesten har nå mer enn 30 millioner registrerte brukere.

Fotodelings-appen er en slags visuell versjon av mikrobloggtjenesten Twitter. Brukerne knipser bilder med sin mobil og deler disse. Andre brukere kan "like" og kommentere bildene.

Zuckerberg gjorde det klart i en uttalelse at mens han planlegger å integrere noen aspekter ved Instagram i Facebook, forventer han at selskapet fortsatt skal operere som et selvstendig selskap, skriver The Wall Street Journal.

- Vi vil prøve å lære av Instagrams erf#229 for å bygge liknende funksjoner til våre andre produkter. Samtidig vil vi prøve å hjelpe Instagram til å fortsette å vokse ved hjelp av Facebooks sterke tekniske avdeling og infrastruktur, sier Zuckerberg.

Forrige uke ble Instagram tilgjengelig også for Android-telefoner, noe som umiddelbart ga en økning i antall brukere,

Facebook er verdens største nettbaserte sosiale nettverk, med 845 millioner brukere.

Les også:
Facebook blir FB
Facebook slår tilbake mot Yahoo!

"Råbillig" Facebook-børsnotering

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.