Det er bilgiganten General Motors (GM) som bidrar til at analytikere stiller spørsmål ved selskapets lønnsomhet på sikt. GM varslet onsdag at det vil slutte å annonsere på Facebook fordi konsernet ikke lenger tror slik annonsering påvirker brukernes valg av bil.

Men GMs beslutning demper ikke folks lyst til å kjøpe Facebook-aksjer. Interessen var onsdag så stor at antall aksjer som fredag skal legges ut til salg, måtte økes med en firedel og det såkalte kursintervallet – spennet i pris på aksjen – fra 28-35 dollar til 34-38 dollar.

Verdi
Disse grepene innebærer at Facebooks samlede verdi kan komme opp i mer enn 100 milliarder dollar, eller nesten 600 milliarder kroner. Det ventes solgt rundt 420 millioner aksjer i selskapet, når handelen kommer i gang.

Børsanalytikeren Max Wolff mener ifølge nyhetsbyrået Reuters at oppstyret rundt Facebooks børsgang er overdrevet.

– Dette er mer et skuespill, en mediebegivenhet og en kulturell hendelse enn en vanlig børsnotering, sier han.

Begeistring
Wollfs kollega Brian Wieser tror ikke GMs nei til mer reklame på Facebook vil svekke begeistringen for børsgangen.

– Det er neppe sannsynlig at etterspørselen etter aksjer i denne børsnoteringen blir mindre, sier Wieser til Reuters.

Enkelte kritiske røster hevder at Facebook kan få problemer med å tjene penger på brukere som får tilgang til tjenesten fra smarttelefoner og andre bærbare innretninger. De siste månedene har veksten i selskapets reklameinntekter også vist tegn til å dabbe av.

Facebook ble lansert av den da 19 år gamle Mark Zuckerberg fra en studenthybel ved Harvard-universitetet i USA i 2004. I dag har nettsamfunnet anslagsvis 901 millioner medlemmer verden over.

Les også:
Oljefondet går trolig inn som eier i Facebook
Facebook kjøper populær foto-app
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.