Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Johansen, Erik
Johansen, Erik les mer

Teknologi

Mac-brukere bor finere på ferie

Bruker du Mac er sjansen stor for at du også bruker mer penger på andre ting.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Reisenettstedet Orbitz.com har kartlagt vanene til sine brukere og funnet ut at de som besøker deres side fra en Apple Mac-pc bruker inntil 30 prosent mer på hotellrom enn de som bruker andre pc-er, skriver Wall Street Journal.

Derfor har selskapet begynt å vise Mac-brukere dyrere hoteller enn de Windows-brukere får se. Selskapet understreker at de ikke gir ulike priser på samme rom til ulike brukere, de bare sorterer hotellanbefalingene annerledes.

- Intuisjonen vår sa at det var slik det lå an, og vi fikk det bekreftet gjennom dataene, sier teknologidirektør Roger Liew i Orbitz.com til WSJ.

Flere stjerner
Statistikken viser videre at snittprisen for hotellrom solgt gjennom Orbitz ligger rundt 100 dollar. Mac-brukere ligger i snitt mellom 120 og 130 dollar per natt. Det er også 40 prosent mer sannsynlig at en Mac-bruker velger et fire- eller femstjerners hotell enn en Windows-bruker.

Ingen av konkurrentene til Orbitz som Wall Street Journal har snakket med bruker lignende teknologi mot sine brukere.

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.