Ifølge nettstedet iMore vil Apple lansere både en ny Iphone og en mindre utgave av Ipad på et arrangement 12. september, med butikklansering ni dager senere. Nettstedet, som fokuserer på Apples mobile enheter, siterer kilder som "har vist seg å være presise ved tidlgiere anledninger".

Ifølge nettstedet kommer det også en ny Ipod nano.

Hvis dette stemmer vil det gå omtrent 11 måneder mellom Iphone 4S ble vist frem i oktober 2011 til en ny modell er på markedet. Tidligere rykter skal ha plassert lanseringen av en ny Iphone i oktober, samt at en mindre Ipad har vært ventet i løpet av høsten.

Apple har ikke bekreftet noen av påstadene, men det har de heller ikke for vane å gjøre. Det har lenge gått rykter om at selskapet planlegger en mindre og billigere Ipad, noe som hittil har vært falske rykter eller rapporter om arbeid som ennå ikke har ført til lanseringsklare produkter. Denne gangen skal imidlertid Apple ha bedt sine produsenter forberede seg på masseproduksjon. Om dette stemmer får vi kanskje vite 12. september, evetuelt med et hint om hva som vil komme i invitasjonene Apple pleier å sende ut på forhånd.

Bilder av ny Iphone
Ryktene dukker opp samtidig som bilder av det som kan være den nye Iphonen har begynt å sirkulere på nettet.

Det er den japanske reparasjonsnettsiden Ilabs.cc som skal ha satt sammen telefonen av deler som nylig har blitt tilgjengelige. Tidlgiere har deler som skal være ment for den nye Iphonen blitt vist frem på en kinesisk nettside som handler mobiltelefondeler, og bildene stemmer godt med andre rykter om hva som kommer, skriver Wired.com

Bildene viser en telefon som ved første øyekast likner vedlig på Iphone 4 og Iphone 4S, men som blant annet har en mindre ladeinngang, lengre skjerm og et kamera på forsiden som er sentrert, ikke til venstre for høyttaleren, som på Iphone 4S. I tillegg er baksiden dominert av en blank aluminiumsplate, mens Iphone 4S er svart.

Se bildene på Ilab.cc

Les også: Kan bli umulig å lade ny Iphone med gamle ladere

Venstre-lederen brukte telefonen mest (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.