Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

BECK DIEFENBACH
BECK DIEFENBACH les mer

Teknologi

- Endelig, Iphonen vi alltid ønsket oss

De første Iphone-testerne er svært fornøyde. Men har Apple vært litt vel selektive?

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

De første testene av Iphone 5 er nå sluppet - og konsensus er helt tydelig at Apple laget en hit.

- Endelig, Iphonen vi alltid ønsket oss, skriver Cnet.com i sin overskrift.

Cnet mener Apple har laget en telefon som både er gjennom-oppgradert og gjenkjennelig - og absolutt vakker. Før lanseringen ble det sirkulert bilder av det som skulle være Iphone 5, som mange mente viste en stygg telefon. Men de som har testet mobilen virker enstemmig entusiastiske over designen.

Walter Mossberg i Allthingsd.com mener Iphone 5 er den beste smarttelefonen på markedet, men liker ikke de nye kartfunksjonene fra Apple, som erstatter Googles kart. Særlig savner han gatebildene til Google.

Han påpeker at skjermen er mindre enn hos konkurrentene, men foretrekker Apples format fordi den er lettere å holde. Han påpeker også at vektreduksjonen merkes, og man lett kan lure på om det bare er et tomt skall når den plukeks opp.

Dyr plugg
David Pogue i New York Times mener kameraet er blant de beste som noen gang har blitt bygget inn i en mobiltelefon, men er lite fornøyd med at Apple har endret tilkoblingspluggen, og krever 29 dollar for en overgang.

Også Engadget mener dette er en skikkelig oppgradering, og uten tvil den beste Iphonen så langt, og noe de som liker Apples produkter helt sikkert vil elske.

- Det er denne du har ventet på, skriver de.

Håndplukket?
De første testene ble sluppet i dag, fordi Apple hadde satt en sperrefrist som betingelse for å gi telefonen til utvalgte journalister for en drøy uke siden. Sperrefrister er ikke uvanlig praksis, påpeker Businessinsider.com. Slike frister kan bidra til at journalistene får jobbet skikkelig med testene før konkurrentene slipper sine tester og de også må publisere. Det spesielle med Apple er ifølge avisen at Apple låner ut testeksemplarer til så få journalister.

- I stedenfor å la alle store publikasjoner få muligheten til å teste produktene deres har Apple en håndfull journalister med en historie for å si positive ting om selskapet som de gir produktene til først. Det betyr David Pogue, Walt Mossberg John Gruber, Jim Dalrymple og deres like, skriver Businessinsider.com, som tydeligvis ikke selv er blant de utvalgte.

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.