I 2010 stod HTC midt i rampelyset med sine smarttelefoner. Desire og Desire HD ble bestselgere og mottok priser i fleng. Men i 2011 kom Samsung med sine Galaxy S II og ødela all moroa.

De siste tolv månedene har aksjekursen til HTC sunket fra 148 kroner til 60 kroner, altså mer enn en halvering. Investorer har flyktet etter sviktende salg.

Men HTC gir ikke opp. Grunnlegger og toppsjef Peter Chou har en uttalt stategi om å være den tetteste partneren til alle HTC blir partner med.

Onsdag kveld ville derimot HTC vise Nokia hvem som virkelig er bestevennen til Microsoft og lanserte sine første Windows 8-telefoner.

Windows by HTC
De to telefonene som er lansert er såkalte signaturtelefoner for det nye operativsystemet. Derfor heter de «Windows Phone 8X by HTC» og «Windows Phone 8S by HTC» i stedet for HTC 8X, for eksempel.

- Dette er en milæpæl. Disse telefonene gir kundene en helt unik opplevelse. Jeg er så glad for å kunne ta det lange forholdet vårt med HTC til et nytt nivå, sa en nesten euforisk Steve Ballmer under presentasjonen.

Men om Ballmer virket nyforelsket på bekostning av Nokia, var ikke HTC-sjefen noe snillere mot sin andre partner, Google.

- Windows Phone har utviklet seg til et ledende mobilt økosystem som kan konkurrere med en hvilken som helst annen plattform, sa Chou med et tydelig blikk mot Apple og Google.

De to glemte visst i farten at Windows Phone i andre kvartal 2012 hadde en markedsandel på bare 3,5 prosent globalt.

 

Windows Phone 8X by HTC
Dette er toppmodellen av de to telefonene. Den har 4,3 tommer skjerm med herdet glass og en laminering som hemmer gjenskinn. Oppløsningen er 1280x720 bildepunkter med en pikseltetthet på 341 piksler per tommer. Panelet er Super LCD 2.

8X veier 130 gram, som er 18 gram mer enn Iphone 5.

Prosessoren er en dobbelkjerneprosessor på 1,5 GHz (Windows 8 støtter ikke firekjerners prosessorer). Applikasjonsminnet et på 1 GB og lagringskapasiteten er 16 GB.

Det er ikke oppgitt noen LTE-opsjon.

Telefonen får standard micro-usb tilkobling og NFC-sender for nærfelts kommunikasjon og kontaktløs betaling.

Kameraet er på åtte megapiksler, med videoopptak i full HD. Kameraet kontrolleres av en egen mikrobrikke så det skal slippe å kjempe om ressursene med andre åpne programmer. I tillegg har telefonen fått en fysisk utløserknapp som sammen med den dedikerte bildebrikken gjør at man kan ta bilder raskt selv om telefonen er låst.

Frontkameraet er på 2,1 megapiksler og skal ifølge pressemeldingen kunne få med seg fire ansikter i ett selvportrett. Eller en helt familie i en videosamtale.

HTC har naturlig nok også fått med sin Beats lydteknologi som har vært markedsledende på Android-telefoner.

8X blir tilgjengelig i fargene California Blue, Graphite Black, Flame Red and Limelight Yellow.

 

Windows Phone 8S by HTC
8S er litt mindre enn 8X. Den har en skjerm på fire tommer med 800x480 piksler. Den veier 113 gram, bare ett gram mer enn Iphone 5 som har like stor skjerm. 8S har også herdet glass.

Prosessoren en er Qualcomm S4 dobbelkjerne på 1 GHz. Applikasjonsminnet er på 512 MB og lagringskapasiteten på 512 MB. Dette er ikke mye, men det er plass til et minnekort.

Kameraet er på fem megapiksler med videoopptak i HD-ready kvalitet.

Også 8S har Beats forsterker og lydfilter.

I tillegg til vanlig GPS har 8S også det russiske alternativet GLONASS, som er et mer moderne og presist navigasjonssystem.

8S blir tilgjengelig i fargene Domino, Fiesta Red, Atlantic Blue and High-Rise Grey.

Priser er ikke oppgitt for telefonene, men de skal komme i handelen i begynnelsen av november.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.