Både Telenor og Telia er klare til å selge iPhone 5 i Danmark. Egentlig skulle den først være i salg fra 28. november, men nå tjuvstartes salget.

- Det åpnes for bestillinger i natt. Kundene på interesselisten blir kontaktet i den rekkefølgen de har skrevet seg opp, opplyser Telenor til danske Børsen .

Stor etterspørsel
Iphone 5 ble lansert 12. september. Forhåndsbestillingene har knust rekorden som ble satt da Apple lanserte forgjengeren iPhone 4s, fastslår Philip Schiller, seniorvisepresident for global markedsføring i Apple.

Les: Ordrerekord for nye iPhone

Apple har mottatt så mange bestillinger på den nye smarttelefonen at mange leveranser vil måtte vente til oktober, opplyser selskapet. Offisiell lanseringsdato for den nye telefonen er 21. september.

Bloomberg skriver at telefonen blir tilgjengelig i butikker i Australia aller først når den slippes i natt, for så å bli mulig å få fingrene i i Japan, Hong Kong, Singapore, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Canada og USA. Ifølge Bloomberg ligger Apple an til å selge ti millioner av Iphone 5 bare denne første salgshelgen.

Det er ikke ventet at den vil bli tilgjengelig i Norge før i oktober, men det vil tas opp bestillinger fra 28. september.

De første testene av iPhone 5 er nå sluppet. Les dommen her: - Endelig, Iphonen vi alltid ønsket oss

Les også: Her er Iphone 5

Tre Iphone 5- modeller – ingen er tilpasset Norg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.