Dommen falt samtidig som Apples nyeste mobiltelefon, Iphone 5, ble lansert i flere land.

Sørkoreanske Samsung, som er verdens største produsent av mobiltelefoner, og amerikanske Motorola, som tidligere i år ble overtatt av Google, ble frifunnet i retten i Mannheim i Tyskland, skriver Berlingske.

Teknologien med berøringsfølsomme skjermer brukes i utstrakt grad på Android, som syv av ti av de mer avanserte smarttelefonene i dag kommer med på verdensbasis. Analytikere fryktet at en Apple-seier kunne få voldsom innflytelse på hele mobilbransjen.

For en måned siden vant Apple over Samsung i en rettssak i USA, der juryen mente at Samsung hadde kopiert Apples design litt for fritt. Samsung overveier fortsatt om de skal anke saken.

En domstol i tyske München i forrige uke avgjorde at Motorola hadde krenket et Apple-patent på at brukere kan flytte dokumenter rundt på skjermen og la dem hoppe tilbake på midten av skjermen når man igjen flytter fingeren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.