Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Teknologi

Her er Apple virkelig på jordet

Apple kastet ut Googles kart, og henges nå ut til spott og spe. Sjekk hvordan Irland fikk en ny flyplass – på Iphone.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Apples lansering av Iphone 5 har blitt møtt med verdensomspennende applaus på nesten alle områder, men på ett punkt ser de ut til å ha sporet fullstendig av , tatt en feil sving eller gått seg vill. Nettsteder verden over kappes nå om å lage morsomme overskrifter på bekostning av Apples kart.

For sitt nye operativsystem, Ios 6, har nemlig Apple valgt å si opp lisensieringen av Googles kart, og lagt inn sin egen tjeneste. Dessverre for Apple er det svært mange som ønsker seg tilbake.

Les om de første testene: - Endelig, Iphonen vi alltid ønsket oss

På jordet - bokstavelig talt
Meldinger om feil har strømmet inn fra hele verden, og i Irland har selv justisministeren engasjert seg, etter at Apples kart merket av en gård som flyplass.

- Merkingen er ikke bare feil, men også farlig misvisende. Den kunne resultert i at en pilot som ikke kjenner området og ikke har annen informasjon tilgjengelig, kunne ha forsøkt seg på en nødlanding, sier justisminister Alan Shatter, ifølge Independent.ie.

Skulle til akuttmottaket...
Gården som ble merket som flyplass heter vel å merke ”Airfield Garden”, så det er ikke så vanskelig å forstå hvordan feilen kunne oppstå. Men denne feilen er slett ikke den eneste. Å finne feil i Apples kart ser ut til å ha blitt en slags folkesport, og en del av dem er vist frem i Businessinsider.com s artikkel ”Hysterisk morsomme eksempler på hvor elendige Apples nye kart-app er”.

Mellom vridde bilder og en hamburger-restauranter plassert i det som ser ut som en kirke, har de funnet følgende mer alvorlige eksempel fra Twitter:

- Jeg liker måten Apples kart viste oss veien rett til akutten på legevakten i dag morges. Hei, vent! Den ledet oss rett til en trailer-parkeringsplass. Dette er ikke en spøk, hevder Matt Buchanan.

Til hjelp for passasjerer som bruker Apple Ios 6 er lokale områdekart tilgjengelige fra bookingkontoret, mobbing av Apple-kartene skrevet på offisiell plakat for Londons transportmyndihgeter.

Skal bli bedre
Folk reagerer også på at funksjoner har gått tapt. Mange testere har reagert på at karttjenesten ikke har informasjon om kollektivtransport, noe Googles kart støttet, samt at man har mistet gatebildene.

- Apple tror de kan gi en bedre opplevelse for brukerne enn google, men på kort sikt har Google en bedre karttjeneste, og brukerne vil tape på det, sier Forrester-analytiker Sarah Rotman Epps ifølge Bloomberg Businessweek.

Apple mener deres kart vil bli bedre etter hvert som de får mer brukerdata å bygge på.

- Vi er helt i begynnelsen og forbedrer dette kontinuerlig, sier Trudy Muller, en talskvinne for Apple.

Nokia benytter anledninge
Google har foreløpig ikke sagt om de kommer til å lage en selvstendig kart-app som Iphone-brukere kan laste ned. Google mister mye karttrafikk når Iphone-brukere bytter til Ios 6, trafikk som har gitt dem gode inntekter. Men Google kan også satse på å la Apple tape noe salg av mobiler til Android, fordi karttjenesten foreløpig er dårligere.

Wall Street Journal påpeker at Nokia uansett har tenkt å utnytte situasjonen. De la nylig ut en sammenligning av karttjenestene fra Apple, Google og deres egne. Og ikke overraskende kommer Apple veldig dårlig ut. Se sammenlikningen her (laget av Nokia, ikke en uavhengig kilde) .

Les om de første testene: - Endelig, Iphonen vi alltid ønsket oss

Les om teknologien Iphone 5 ikke støtter: Disse tre skal gi deg mobil lommebok

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.