I dag ble det kjent at en av toppsjefene i Microsoft, Steven Sinofsky, forlater sin stilling med øyeblikkelig virkning. Ryktene har i hele dag svirret om hvorfor. Foreløpig er ingen årsak bekreftet, men her er noen av de mest troverdige påstandene.

Steven Sinofsky hadde jobbet i Microsoft i siden 1989. Han var i mange år sjef for Office-produktene - Microsoft mest lønnsomme produktgruppe i mange år - og overtok som sjef for Windows-divisjonen etter at Windows Vista ble en katastrofe for Microsoft.

Han er en omstridt leder som har blitt anklaget for å ha noen få utvalgte gullunger, mens han overkjører alle andre. Uansett hva slags leder han er kan Sinofsky vise til svært gode resultater og en langvarig lojalitet til Microsoft.

Ultimatum
En anonym kilde med kjennskap til saken sier til Business Insider at Sinofsky nylig ga Microsofts styre og toppsjef Steve Ballmer et ultimatum: De skulle navngi ham som Steve Ballmers etterfølger allerede nå, men han skulle ikke ta over for Ballmer før denne går av med pensjon i 2017 eller 2018. Ellers ville han slutte i Microsoft.

Kilden sier at Ballmer trodde Sinofsky bløffet og ga ham nei. Sinofsky bløffet åpenbart ikke.

Fikk ikke sparken
Andre rykter sier at Sinofsky har fått sparken fordi Windows 8-lanseringen ikke ble så bra som håpet, men dette er lite sannsynlig. I et internt notat til sine ansatte skriver Sinofsky selv at han valgte å slutte fordi Microsoft nå er mellom to produktsykluser og at det derfor passer å se på veien videre.

- Jeg har fortsatt en lidenskap for å bygge produkter som er sterkere enn noensinne, og jeg ser frem til å fokusere min energi og kreativitet i en lignende retning, skriver Sinofsky i notatet som er gjengitt av CNet.

Dette antyder at han er klar til å konkurrere mot sin tidligere arbeidsgiver. Sinofsky prøver også å stoppe ryktemøllen.

- Jeg kan forsikre dere om at ingen spekulasjoner rundt min avgjørelse er sanne. Dette var mitt personlige valg, som på ingen måte reflekterer noen av speskulasjonene om meg, selskapet eller selskapets ledelse, skriver Sinofsky.

Les også:
Nektet å si unnskyld for Apples kart-flause
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.