Alle som har kjøpt en smart-tv med 3D de siste to årene har sett at man ved hjelp av 3D-brillene kan vise to skjermbilder samtidig som er usynlig for den andre personen.

3D-effekten i en tv skapes ved at to sett med bilder, som er litt forskjøvet fra hverandre vises som annethvert bilde. Dette går så raskt at hjernen oppfatter det som ett bilde - i 3D.

Muligheten har stort sett vært brukt til spill hittil, så to spillere kan spille mot hverandre uten å dele opp skjermen og uten å se hverandres skjermbilde.

Ultra-3D
Med en ultra-hd-tv (uhd-tv) kan man ta denne teknologien ett steg videre. Samsung viste på sin buede uhd-skjerm S9C fram hvordan man ved hjelp av 3D-briller kan vise to sett med bilder samtidig hvor begge er i hd og begge kan være i 3D.

Har man en tilpasset dekoder betyr det at man faktisk kan vise to tv-kanaler samtidig. På godt og vondt betyr det også at man slipper å forholde seg til den man deler sofa med.

Enkel lyd
For at man skal slippe å høre lyden fra begge kanalene samtidig har Samsung bygget inn hodetelefoner i 3D-brillene som trengs for å utnytte dobbelsynet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.