Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Trine Skei Grande mener vi har noe å lære. Grøtt, Vegard
Trine Skei Grande mener vi har noe å lære. Grøtt, Vegard les mer

Teknologi

Skei Grande: - Norge har tatt for lett på avlytting

Trine Skei Grande (V) mener overvåking av personer og politikere har blitt tatt på for lett i Norge. Hun håper Merkel-saken vil vekke mer debatt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Vi skal ikke godta mer fra våre venner enn fra andre. Jeg synes det er viktig at i alle fall stater har spilleregler seg imellom. Vi er nok ikke like interessante å overvåke som Angela Merkel, men det sier noe om prinsipper og hva en er villig til å gjøre, sier Venstre-lederen til NTB.

Hun tror mange norske politikere har høy bevissthet om at de ikke kan si hva som helst over telefon.

– Ikke fordi man er redd for USA, men fordi det generelt er så lett å bli overvåket på telefon. Det er viktig å ha i bakhodet, samme hvem en er. Dette er et tema jeg mener det er tatt for lett på i Norge. Det er fascinerende hvor stor debatten har vært om dette som angrep på personvernet i Tyskland, mens vi her hjemme knapt har diskutert det. Jeg håper at bevisstheten knyttet til privatlivet og retten til egen informasjon nå øker. (©NTB)

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.