Folk som bor i distriktene og har dårlig mobildekning, er ikke garantert at forholdene noen gang blir bedre.

Norges største mobiloperatør, Telenor, er fornøyd med dagens mobildekning. Ifølge teleselskapet har i dag 99,8 prosent av Norges befolkning dekning på tale og SMS i dag. Å bygge ut de siste 0,2-prosentene vil koste mer enn det smaker, skriver Nationen.

- Teledekningen i Norge er eksepsjonelt bra, og vi har ikke satt av noe budsjett for å utbedre de siste 0,2 prosentene, sier Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen til avisen.

Kostnadskrevende utbygginger
Det er imidlertid satt av mye penger til å bygge ut hastighetene i mobilnettene. Disse kostnadskrevende utbyggingene vil uansett ikke bedre mobildekningen for dem som allerede har dårlig mobildekning i dag. De som derimot bor i sentrale strøk får nyte godt av høye datahastigheter over mobilnettet.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor sier alle tettsteder med over 200 innbyggere har 3G i dag.

- Når du har fem og ti megabit per sekund (mb/s) nedstrøm på 3G-nettet vil jeg ikke si at det er et digitalt klasseskille, sier Amundsen. Til sammenligning kan en få datahastigheter på opp mot 80 mb/s i 4G-nettet.

Ifølge Amundsen har Telenor investert fire milliarder kroner på fast- og mobilnettet i Norge så langt i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.