Interessen for den virtuelle valutaen bitcoin har vokst voldsomt, og med interessen har også verdien økt. Enkelte har tjent store penger på handelen, og noen mener dette er fremtidens valuta.

Men valutaen er slett ikke uten risiko, mener det europeiske banktilsynet, EBA. I samarbeid med det norske Finanstilsynet advarer de nå om at brukerne risikerer å tape penger på flere måter.

Her er de viktigste farene:



  • Feil, hacking eller sammenbrudd i vekslingsplattformen. Disse platformene er uregulert og kundene har ingen rettslig beskyttelse som dekker eventuelle tap.


  • Pengene kan stjeles fra lommeboken din gjennom hacking. «Det har vært rapportert saker hvor forbrukere har tapt mer enn 1 million dollar i Bitcoins med svært små utsikter til å få dem tilbake», heter det i advarselsskrivet.


  • Feilbetalinger kan ikke reverseres. Du har ingen myndigheter å klage til.


  • Verdien av Bitcoins kan endre seg raskt, både opp og ned.

Brukere av bitcoin advares også om at det kan utløse skattekrav.



Les hele advarselen her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.