Trenger du en ny sjakkbrikke for å erstatte den som forsvant, eller ny brilleinfatning, eller noe annet som har gått i stykker? Snart trenger du kanskje ikke gå i butikken for å skaffe deg slike ting - du trenger bare investere i en ny 3D-skriver. Hvis man skal tro produsentene.

- Bokstavelig talt alt du kan kjøpe nå kan du lage med en 3D-skriver, sier en produsent på CES, den store elektronikkmessen i Las Vegas, til BBC.

 

Designermat
3D-skrivere er en av de store trendene på CES-messen i år, med lavere priser og flere funksjoner. Noen produsenter lager hele kopimaskiner - med funksjoner som skanner ting i 3D og lager digitale modeller av dem - som igjen kan skrives ut på en 3D-skriver.

Andre lager mat. 3D Systems er på messen for å vise frem Chefjet, en maskin som kan skrive ut mat i de utroligste former. Så langt ser maten ut til å være begrenset til ulike søte produkter, for eksempel sjokolade og marshmallow.

- Det smakte akkurat som vanlige marshmallows, men de så ut som uthulede hodeskaller, eller åttekanter, eller hvilken som helst form jeg kunne tenke på, skriver Tyler Gold i Theverge.com. 

Dyrt å imponere
Den billigste utgaven av Chefjet kan bare skrive ut i svart og hvitt, men proffutgaven kan også legge til farger i svært avanserte mønstere, så det ser ut som malt porselen, ifølge TheVerge.com. Denne utgaven vil koste rundt 10.000 dollar i USA. Det er ikke akkurat billig, men tenk deg neste gang noen i familien skal gifte seg, for eksempel. 3D Systems hevder nemlig du kan skrive ut brudeparet på toppen av kaken, med valgfrie klær og med ansiktene til de som skal gifte seg.

Mat-skriverne er ventet å komme på markedet i andre halvår i år.

Les også: - Jeeey, klarte det! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.