Bitcoin-kjendisen (24) oppdaget Bitcoins på en nettside tidlig i 2011, da han fremdeles gikk på college. Først kjøpte han 500 mynter verdt mellom tre og fire dollar hver. Da prisen nådde 20 dollar, kjøpte han flere tusen til. Som college-student startet så Charlie Shrem BitInstant, et selskap som tilbyr kundene sine å kjøpe den digitale valutaen fra over 700.000 butikker, inkludert Wal-Mart-butikker og Duane Reade.

Men nå har Charlie Shrem, som har tjent seg rik på Bitcoins, havnet i trøbbel:

Mandag ble han arrestert, mistenkt for hvitvasking av penger, skriver Business.time.com.

Bitcoins er en omstridt programvare designet av en eller flere anonyme programmerere under det fiktive navnet Satoshi Nakamoto. For et år siden kostet én av de omtrent 12,2 millioner Bitcoins i sirkulasjon rundt 100 kroner. I november eksploderte prisen, og prisen lå på sitt høyeste punkt noensinne: Du måtte ut med over 6.000 kroner for ett eksemplar av nettvalutaen. I dag har prisen falt noe.

Silk Road
Bitcoin er ikke godkjent valuta i noe land, men har likevel vært en populær betalingsform på nettet den siste tiden. På nettsiden Silk Road, hvor det har vært mulig å bestille alt fra prostituerte og narkotika til leiemordere, var Bitcoin den eneste godkjente betalingsformen. Årsaken til dette er muligens at det er lettere å skjule sporene sine når en benytter seg av virtuell valuta. Politiet stengte den kriminelle nettsiden i oktober ifjor.

Charlie Shrem skal ifølge politiet ha vært involvert i planlegging av hvitvasking gjennom Silk Road sammen med en annen bruker av nettsiden, Robert Faiella, som opererte under navnet "BTCKing".

Ifølge påstandene skal Faiella ha tatt ordre fra Silk Road-brukere som håpet å kjøpe Bitcoins. Deretter skal Shrem ha gått videre med ordrene ved å overføre penger til en konto som ble kontrollert av Faiella. Sammen skal de to ha solgt over en million Bitcoins til Silk Road-brukere, som så prøvde å bruke valutaen til å kjøpe narkotika og andre ulovlige varer.

Les også: Nytt nederlag for Bitcoin

Digital valuta på alles lepper (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.