Takket være kursoppgangen i Facebook har konserndirektør i selskapet Sheryl Sandberg blitt dollarmilliardær, melder Forbes.com. Sandberg er 44 år gammel og en av verdens yngste kvinnelige milliardærer. Hun er dessuten en av 24 kvinnelige milliardærer på Fobes sine lister som har tjent pengene sine selv, og ikke arvet seg til rikdommen.

Aksjen rett opp
Lønnen hennes ligger rundt 300.000 dollar, men det er aksjener hun har fått gjennom jobben som har gjort henne virkelig rik. Facebook-kursen stupte etter børsnoteringen, men er nå over 60 dollar, for første gang.

Sanberg skal ha solgt ni millioner aksjer etter børsnoteringen og sitter igjen med 250 millioner dollar etter skatt. Hun eier fremdeles på 12 millioner aksjer, som etter kursoppgangen er verdt 730 millioner dollar. Hun har også rundt 600.000 innløsbare opsjoner, samt andre verdier.

Redd for å være hard
Sandberg skrev boken "Lean in", som har vakt mye oppmerksomhet. Der beskriver hun blant annet forhandlingene med Mark Zuckerberg, og hvordan hun var redd for å miste en jobb hun desperat ønsket seg, hvis hun spilte for hardt.

Sandberg hadde den gangen en stilling som visepresident i Google, og en slektning rådet henne til å si nei til Facebook-sjef Mark Zuckerbergs første tilbud, fordi vedkommende mente ingen mann på hennes nivå ville godtatt det.

Sandberg sa nei, men ikke før hun hadde begrunnet avslaget på følgende måte:

- Selvfølgelig er du klar over at du ansetter meg for å lede ditt team for avtaleforhandling, så du ønsker at jeg skal være en god forhandler. Dette er den eneste gangen du og jeg noen gang vil sitte på motsatt side av bordet, skrev Sandberg.

Sandberg fikk avtalen i havn, og Zuckerberg har hatt mye grunn til å smile i det siste, han også.

Les også: Milliardoverskudd for Facebook

Eldre - og ikke fullt så hipp (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.