Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Spill

Spillutvikler sikret seg millionkontrakt

I tre år tegnet Tuomas Erikoinen fugler og griser til mobilspillet Angry Birds. Nå har han startet sitt eget firma, og landet investoravtaler for titall millioner kroner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I 2012 ble finske Tuomas Erikoinen lei av å tegne fugler og griser for spillutvikleren Rovio som står bak suksessen med mobilspillet Angry Birds.

Han bestemte seg for å starte sitt eget firma, Bloomlagoon, og fikk trukket med seg et par av sine Rovio-kolleger på veien.

Etter et par års jakt, har den ambisiøse spillutvikleren nå fått napp hos flere store investorer, deriblant Northzone, Inventure, og 360 Capital Partners.

Denne uken sikret han firmaet en avtale på 3,6 millioner dollar - tilsvarende i overkant av 21 millioner kroner, skriver amerikanske Fortune.

Håver inn på innhold

Det første spillet, Noble Nutlings, ble lansert for Apples iOS-system i Januar i fjor og er hittil lastet ned over to millioner ganger.

Boomlagoon tar seg ikke betalt for dette, men tjener likevel penger på gratisspillet. Erikoinens hemmelige spillingrediens er muligheten spillerne får til å kjøpe seg ekstra spillinnhold.

- Jeg tror mange av bedriftene fokuserer for mye på teknisk design og utseende og for lite på andre aspekter i spillene, sier Erikoinen til nettstedet.

Han har dermed valgt å gjøre det motsatte - å legge hovedfokuset på en overbevisende verden, tegn og fortelling.

Lavere omsetning

Det kan være lurt. I fjor opplevde Rovios og Angry Birds en nedgang i profitten på 52 prosent.

En vesentlig del av midlene gikk riktignok til å ruste opp bemanningen med 300 nye ansatte, men Angry Birds-franschisen er likevel ikke ansett som noen stor pengemaskin i forretningssammenheng, ifølge Fortune.

Nettstedet snakket nylig med Michael Pachter, analytiker i  Wedbush Securities.

- I Angry Birds går du ikke tom for liv, påpeker han.

Mangelen på mekanismer som trigger brukerne til å betale eksisterer ikke i den grad som trengs for å skape seg en mer solid profitt, mener Pachter.

Tekno Rovio Angry Birds Investeringer Teknologi Spill
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.