Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

sz98ea2b
Twitter og toppsjef Dick Costolo ryktes å være i ferd med et oppkjøp av svenske Soundcloud.com. Foto: REUTERS/Eric Gaillard les mer

Internett

Snuser på svensk musikk-suksess

Twitter kan komme til å bruke milliarder på å sikre seg Soundcloud, ifølge avis.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den amerikanske mikrobloggen Twitter skal ha planer om et milliardoppkjøp av den svenske musikktjenesten Soundcloud, ifølge di.se, som viser til det amerikanske teknologinettstedet Recode.

Prisen oppgis ikke, men da Soundcloud tidligere i år hentet inn 400 millioner svenske kroner, ble det gjort til en prisvurdering på 4,5 milliarder svenske kroner. Musikktjenesten, som kan sammenlignes med youtube.com bare for lyd- og musikkfiler i stedet for video, har siden vokst raskt.

Lavt priset

Én av grunderne, Erik Wahlforss, uttalte til Dagens Industri i mars også at verdsettelsen på 4,5 millliarder kroner ikke var særlig mye.

Skjermdump: Soundcloud.

- Vi løser et globalt problem. Ut fra det perspektivet er faktisk ikke 4,5 milliarder kroner spesielt mye, selv om det er vanskelig å fatte for meg. Det finnes et ganske stort potensial for at det skal bli verdt mye mer, sa Wahlforss.

Han grunnla selskapet, som i dag har hovedsete i Berlin, sammen med Alexander Ljung i 2007. Soundcloud lar hvem som helst legge ut filer, spre dem og lar en kommentere artistene. Tjenesten er gratis å bruke, men finnes også som betalingstjeneste for dem som ønsker mer ekstra lagringsplass og et mer avansert måleverktøy.

Mer enn en kvart milliard

Antall brukere er ikke kjent, men under intervjuet med Dagens Industri oppga Wahlforrs at det var en "god del flere enn 250 millioner" som regelmessig brukte tjenesten. Mens annonseinntektene er begrenset, har Twitter på sin side reklameinntekter på over én milliard dollar, ifølge di.

Foruten Soundcloud står svenske gründere også bak den populære musikkstrømmetjenesten Spotify, som går som en farsott verden over.

Les også:
Cisco omfavner Android
38 Norwegian-flygninger kanselleres hver dag
Avisene på 1-2-3

 

 

 

 

Tekno Teknologi Internett
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.