Cisco lanserer denne uken en rekke nye produkter under sin Cisco Live-konferanse. Noen av de mest spennende er to personlige videomøte-enheter basert på smarttelefonteknologien Android.

DX70 og DX80 har henholdsvis 14 og 23 tommers skjerm, begge med full HD oppløsning og berøringsskjerm. Designen er minimalistisk og ren. DX80 er i hovedsak designet og utviklet ved Ciscos kontorer utenfor Oslo. DX70 er designet i USA.

Begge produktene er myntet på brukere med hjemmekontor, eller såkalte telependlere, og andre som har hyppige videomøter, men som ikke trenger et eget rom for det.

Åpne løsninger

Fordelen med å basere disse enhetene på Android er at de i tillegg til å kjøre Ciscos egne apper for samhandling også kan brukes til andre tjenester, avhengig av hva Cisco åpner for. Enhetene synkroniserer automatisk alle innstillinger man har fra Cisco-apper på andre enheter.

DX70 og DX80 tilbyr strengt tatt samme funksjonalitet som man får med en smarttelefon, nettbrett eller pc. Forskjellen er at Cisco har tilpasset maskinvare som kamera og mikrofon.

19. mai 2014: Direktør for samhandlingsdivisjonen i Cisco, Rowan Trollope, presenterer videomøteenhetene DX70 og DX80 (t.h.) under Cisco Live! i San Francisco.
19. mai 2014: Direktør for samhandlingsdivisjonen i Cisco, Rowan Trollope, presenterer videomøteenhetene DX70 og DX80 (t.h.) under Cisco Live! i San Francisco. (Foto: Cisco.)
 

Opp i skyene

I tillegg til disse to enhetene lanserer Cisco også Collaboration Meeting Rooms, en ny skybasert videomøtetjeneste hvor man oppretter et permanent personlig møterom i nettskyen. Her lagres innstillinger og preferanser, så man slipper å sette opp hvert møte fra bunnen, slik man må i de fleste av dagens løsninger.

Løsningen er basert på industristandarder, så møtedeltakere trenger ikke være Cisco-kunder for å delta.

Les også:
Apple og Google slutter å krangle  
Tesla vokser mest
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.