Snapchat er i samtaler med investorene i kinesiske Alibaba Group Holding Ltd om et salg, skriver Bloomberg tirsdag.

Ifølge avisen kan emisjonen prise meldingstjenesten, som fortsatt ikke har tjent en eneste dollar, til svimlende 10 milliarder dollar - tilsvarende over 60 milliarder kroner.

Populært

Evan Spiegel (24), gründer av tjenesten hvor bilde- og videomeldinger forsvinner etter å ha blitt lest, takket i november ifjor nei til et tilbud om oppkjøp fra sosiale medier-giganten Facebook, ifølge The Wall Street Journal (WSJ).

Den gang var ikke budet på tre milliarder dollar, eller 18 milliarder kroner, nok. WSJ skrev at eierne ønsket å vente minst ett år med et salg i et håp om å presse prisen for selskapet ytterligere.

Når skal altså milliardbeløpet være mer enn det tredobblet - og det på under ett år.

Kommenterer ikke

En anonym kilde Bloomberg har snakket med sier at forhandlingene med internettselskapet Alibaba pågår og at vilkårene kan endres underveis. Talsmann Jim Wilkinson i Alibaba har imidlertid ikke ønsket å kommentere saken overfor Bloomberg. Det har heller ikke representanter for Snapchat.

Masayoshi Son, den største aksjonæren i internettselskapet, var blant de første investorene i Yahoo! i internettets barndom. Alibaba gjør seg nå klar til børsnotering i New York i løpet av året med en forventet børsverdi på mellom 150 og 250 milliarder dollar.

Snapchat har blitt stadig mer populær. Tjenesten går ikke ut med hvor mange brukere den har, men i dag sendes det mer enn 700 såkalte snaps per dag, skriver Bloomberg. Det er dobling på under ett år.

Les også:
Har bare timer på å betale milliarder
USA knuser vekst-forventningene
- Store muligheter for enda flere langruter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.