Tidspunktet var nok ikke tilfeldig valgt. Mens Apple slapp sin Iphone 6 og sin klokke, benyttet Snapchat muligheten til å fortelle at en betent konflikt mellom ledelsen i selskapet og en av grunnleggerne, er lagt død.

Frank Reginald (Reggie) Brown ble, ifølge Buzzfeed , fordrevet fra Snapchat, og har senere krevd en eierandel av selskapet og andre innrømmelser.

Og tirsdag kom altså oppreisningen:

- Reggie Brown var den som først kom på ideen om å lage en applikasjon der bildebeskjedene forsvinner, da han studerte ved Stanford. Senere samarbeidet han med Spiegel og Murphy om å utvikle Snapchat i de første og grunnleggende årene, skriver Snapchat i en pressemelding.

Slettes raskt

Snapchat er en mobiltjeneste der brukerne kan sende og motta bilder, videoer og meldinger, eller chatte med hverandre. Den store forskjellen fra andre billeddelingstjenester er at Snapchat sletter bildene automatisk etter 10 sekunder.

Saksøkte for å få eierandel

Konflikten mellom på den ene siden administrerende direktør Evan Spiegel og teknisk direktør Robert Murphy og på den andre siden Brown, har vært langvarig. Den toppet seg ifjor vinter da Brown saksøkte sine to tidligere kompiser fra brorskapet på universitetet.

Brown mener at de to har utestengt ham fra Snapchat, og skrevet om historien ved å utelate ham fra den. Han har krevd å få en tredel av selskapet.

Nå er altså partene blitt enige, men det er ikke kjent hvilke betingelser som ligger til grunn, skriver Buzzfeed og Businesswire.

60 milliarder kroner

 Snapchat er ikke børsnotert, men det er blitt anslått at selskapet ville blitt priset til rundt 60 milliarder kroner. Tidligere i år avslo Snapchat et bud på fra Facebook på 18 milliarder kroner. Noen analytikere mener at markedet overpriser Snapchat, for selv om tjenesten har mange brukere og sterk vekst, har tjenesten ingen inntekter og ingen uttalt forretningsmodell.

Les også:

Velkommen etter, Apple  

  Rappet til seg millionsuksess

Derfor når ikke norske universiteter opp på rangeringene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.