Passordsikkerheten er for dårlig, mener IT-konsernet Evry.

I tillegg bruker én av fem samme passord på 15 ulike nettsteder eller mer, viser undersøkelsen Norstat har gjennomført for konsernet.

– Dersom du bruker samme passord på alle tjenester på internett, risikerer du at veldig mange av dine private opplysninger kommer på avveie, sier sikkerhetsdirektør Tore Larsen Orderløkken i Evry.

Han oppfordrer til å tenke på et dikt, en sang eller knytte en assosiasjon til den tjenesten du er på, for å klare å huske et langt passord unikt for nettstedet. Han sier også man må bytte passord jevnlig og la være å dele brukernavn og passord med ektefelle eller egne barn.

– Det kan virke ufarlig og forenklende å dele passord med personer som står deg nær, men dette er ikke sikkerhetsmessig forsvarlig, sier Orderløkken, og legger til at de har sett mange eksempler på at personer i nære relasjoner har misbrukt familiemedlemmers tilgang.

Les også:
Han kan bruke 220 milliarder kroner
Last ned Visa-kortet til mobilen
Sjeføkonom: Renten kan bli null også i Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.