Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Microsoft HoloLens

Forbrukerelektronikk

Her er Microsofts hologrambriller

Microsoft har lansert en brille som verken er virtuell virkelighet eller utvidet virkelighet. Nå skal det være blandet virkelighet

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Under en presentasjon av Windows 10 onsdag kveld denne uken presenterte Microsoft også et nytt produkt de kaller HoloLens.

Hololens i seg selv er en brille hvor glassene er skjermer. Men den skiller seg fra virtuell virkelighet (VR) på den måten at VR-briller ikke er gjennomsiktige, men bare skjermer. Med VR er man tilstede i en lukket virtuell verden uten inntrykk fra den virkelige verden.

Det er heller ikke likt utvidet virkelighet (augmented reality, AR) hvor virtuelle objekter blir preget oppå en gjengivelse av virkgeligheten.

Microsofts blandede virkelighet handler om å blande disse teknologiene slik at brukeren gjennom brillene ser sine fysiske omgivelser samtidig som han kan prege omgivelsene med virtuelle objekter.

På kontoret

Det er for eksempel lett å se for seg et kontor. Med Hololens på hodet kan du klistre et skjermbilde av Outlook-kalenderen din på veggen, og legge en snarvei til en telefon-app oppå den fysiske telefonen på bordet. Ved å plassere de virtuelle objektene i et fysisk rom vil de ikke blokkere synsfeltet slik at man krasjer inn i ting mens man går.

Som en rosin i pølsa kan man også samhandle med virtuelle fremstillinger av ekte eller virtuelle personer. For eksempels Mirosofts virtuelle personlige assistent, Cortana. Cortana kan minne om Apples Siri, men ifølge Microsoft skal funksjonaliteten til Cortana gå langt utover det Siri kan tilby.

Se videoen for flere detaljer:

 </p> <p><em>Microsoft Hololens fungerer bare med Windows 10. Lanseringsdato er ikke klar ennå.</em></p>

Tekno Microsoft Forbrukerelektronikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.